15.05.2018

Евродепутатът д-р Емил Радев изнесе лекция на тема „Киберсигурност – проблеми и перспективи“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Евродепутатът д-р Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП изнесе лекция на тема „Киберсигурност – проблеми и перспективи“ в Благоевград, по покана на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Интерес към нарастващия проблем проявиха студенти от специалностите „Национална сигурност“, „Връзки с обществеността“, „Публична администрация“ и „Право“.

По време на публичната лекция еводепутатът  запозна присъстващите с анализи, проучвания, актове и стратегии  на Европейския съюз свързани с борбата срещу кибератаките. Радев посочи темата за киберсигурността, като приоритетна и високо значима. „Загубите от киберпрестъпленията се очаква да се утроят в следващите няколко години, затова трябва да отдадем много голямо внимание на киберсигурността. Говорим за по-лесно събиране и обезпечаване на доказателствата, опростяване на процедурите за сътрудничество между службите за сигурност, така че много по-бързо да стигнат извършителите на киберпрестъпления до съда“, заяви Радев. Той не пропусна да отбележи и високата оценка на Европейския съюз към работата на българския еврокомисар по Цифрова икономика и цифрово общество, Мария Габриел.

В рамките на днешното посещение евродепутатът д-р Емил Радев, заедно с колегата си  Андрей Новаков, взеха участие в първата копка на ремонта на улица „Марица“ в Благоевград по проект „Благоустрояване на градска среда“.

 

 

< Назад