12.04.2019

Евродепутатът Асим Адемов и политологът Антон Тодоров връчиха членските карти на над 30 новоприети членове на партия ГЕРБ в Перник

Над 30 новоприети членове на ГЕРБ-Перник получиха своите членски карти от евродепутата от групата на ГЕРБ /ЕНП Асим Адемов и политолога Антон Тодоров. Двамата взеха участие в дискусионен форум на тема "Европа ни чува. Фалшивите новини и как България проектира желанията си", събрал  стотици членове и симпатизанти на партията. В срещата взеха участие още областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, народният представител д-р Александър Александров, председателят на Областния съвет на СДС – Перник Юлиан Ситарски и общинският председател на партията д-р Адриан Симеонов.
„ГЕРБ има своите извоювани позиции през извървяния път от 2007 година насам. Партията от години е основен мотиватор за политическите прояви на останалите политически играчи. Предстоящите европейски избори ще бъдат решаващи, защото настоящите заявки на партиите предпоставят моделиране на съвсем нови политически съотношения в европарламента“, заяви Соколова и допълни, че предстои много тежък предизборен период срещу политически опонент, който не предлага политики.
„Евролистата на ГЕРБ е съставена от компетентни и знаещи хора, които познават функциите на европейските институции и имат признанието на европейските лидери“, коментира Соколова. Тя изтъкна, че техните способности и авторитет са гаранция, че България ще бъде важна част от европейския дневен ред и  представи част значимите успехи на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.
„Предстои ни важен избор. Трябва да го направим информирано. Над 2 милиона българи очертаха пътя ни към Европа. Изместените теми целят точно това-да променят развитието на страната ни. Ние смятаме друго. Няма да позволим червени олигарси да ни водят в неизвестна посока“, заяви лидерът на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска и допълни, че ГЕРБ е партията, която работи за европейско развитие и стабилност на България.
Народният представител д-р Александър Александров беше категоричен, че в предстоящата кампания за европейските избори най-тежката задача пред ГЕРБ ще бъде да намери противодействие на фалшивите новини. Той отбеляза, че това се дължи на факта, че БСП не могат да предложат алтернатива и нямат нещо, с което да се похвалят, а се интересуват единствено от това как да дискредитират управлението.
"Със своята дейност евродепутатите от групата на ГЕРБ представихме достойно България в ЕС. Ние сме силен и  сплотен отбор. Всеки със своята експертиза даде всичко от себе си, за да бъде в помощ на целия екип на Европейската народна партия. Винаги сме гласували в полза на България и българския национален интерес, дори това да е не е част от политиката на ЕНП", заяви евродепутатът Асим Адемов. Той посочи, че силата на един екип е неговото единство, което трябва да бъде демонстрирано на изборите през май и октомври.
"Европа ни чува и ни вярва, защото имаме правителство, което се ползва с доверието на ЕС, и министър-председател, който има изключителен авторитет сред своите колеги в Европа. За да продължи тя да ни чува, трябва да спечелим убедителна победа на предстоящите избори“, каза още Адемов. Той подчерта, че най-големият успех, който евродепутатите от ГЕРБ успяха да извоюват е този, в следващия програмен период България да получи 8 процента увеличение на средства от ЕС. Парите за страната ни ще бъдат увеличени с цели 4 милиарда - от 14.6 мрлд. лв. до 18 мрлд. лв.
Евродепутатът беше категоричен, че битката на предстоящите избори ще бъде между ГЕРБ – проевропейска партия, и БСП, които не са нито проевропейски настроени, нито социалистически. Той изрази увереността си, че фокусът в кампанията ще бъдат фалшивите новини, които опонентите генерират, защото нямат компетенцията да дебатират по важните за Европа и за развитието на страната ни въпроси.
"БСП имат неизчерпаема разрушителна енергия. Пример за това е техният водач на листата за членове на ЕП, който не говори за Европа, защото не познава европейските институции и това как функционират те", подчерта Адемов. Той отбеляза, че ЕС се намира в най трудния период от своето създаване.
"Теми като Брекзит, мигрантската криза, двойните стандарти, са тези, по които трябва да говорим по време на предизборната кампания, защото пряко касаят нашата страна", подчерта евродепутатът.
Политологът Антон Тодоров обстоятелствено обясни технологията на фалшивите новини от създаването на сайт с невярна информация до натрупването на посетители на този сайт от нереални профили, създадени от ботове. Той поясни как може да бъде различена фалшивата информация, като се открие първоизточникът и кой стои зад него.
Антон Тодоров беше категоричен, че Корнелия Нинова нейната партия са генератор на фалшиви новини. "В потока от битовизми и лъжи се загуби истинският диалог за Европа. С компроматни атаки не се печели кампания, с нея обаче могат да се отвратят хората. Това от своя страна води до спад на политическото участие. ГЕРБ има високи стандарти. От 30 години за първи път виждам в дадена партия - ГЕРБ, един изключително висок стандарт, наложен от Борисов. Дисциплината е невероятна, подават се оставки при най-малко съмнение", заяви Тодоров. Политологът подчерта, че като опонент на предстоящите избори, ГЕРБ ще има човек с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери, който няма никакви познания по европейските въпроси. С факти и документи той обясни как са действали офшорните фирми с участието на Елена Йончева и реторично попита защо  Йончева, която беше част от екипа на президента Румен Радев, беше скорострелно уволнена след първото си посещение в Брюксел.

< Назад