10.02.2019

Евродепутатът Асим Адемов и народният представител Иван Миховски се срещнаха със симпатизанти на ГЕРБ в Тетевен

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов и народният представител Иван Миховски се срещнаха със структурите на ГЕРБ в община Тетевен. Те проведоха среща в общинския център, а по-късно Адемов посети и Български извор, Черни Вит и Галата.

„От прагматична гледна точка България само печели от членството си в ЕС благодарение на европейската солидарност – богатите страни дават от своя национален продукт на страни като България, за да може ние постепенно да извървим своето израстване. Тази година ние ще внесем около 600 млн. лв. в бюджета на ЕС, но ще получим около 2,4 млрд. евро, или на всяко евро получаваме 4. И с тези пари ние виждаме как нещата в страната ни се променят с видими резултати. Не можем да не видим пътищата, по които пътуваме всички, и спортните зали и площадки, и пречиствателните станции, и обновените училища и детски градини, и парковете, и обновените и оборудвани с най-модерна техника болници и още, и още. Всичко това нямаше да се случи, ако бяхме извън ЕС. Днес България е там, където й е мястото – В ЕС – тоест на правилното място и върви по правилния път за развитие“, поясни Адемов.

По думите му по този път вероятно допускаме грешки, но разликата между нас и опонентите ни е тази, че когато ние сгрешим, ГЕРБ не прави компромиси, нашият лидер е категоричен и при най-малкия проблем той отстранява хора и е прав като казва, че затова ни избират хората. Затова и имаме непоносимост към хора, които злоупотребяват с доверие, с власт, за разлика от нашите опоненти най-вече от БСП, подчерта Адемов. Той сподели, че групата на ГЕРБ, е изключително добре приета и се ползва с висок авторитет в групата на ЕНП. „Това се дължи до голяма степен и на нашия лидер Бойко Борисов, и той, и Цветан Цветанов също се ползват с изключителен авторитет в ЕНП и в европейските институции. Винаги, когато стане дума за България, г-н Вебер подчертава – един от най-силните лидери в ЕНП е г-н Борисов. Това е много задължаващо, очаква ни много работа, защото виждате пред нас какъв коварен, безскрупулен противник имаме“, каза още евродепутатът и призова хората за пълно обединение на силите в предстоящите европейски избори на 26 май.

„Виждаме как тази черна игра, която води БСП срещу нас, сваля и рейтинга на институциите – не само на Народното събрание, а и на всички институции в страната – предимно с фалшиви новини, с компромати, съшити с бели конци. Истината е обаче, че когато си отиват най-силно се опитват да хапят – събират кураж и стават агресивни в опитите си да омаскаряват всичко и всички, които работят за България“, подчерта пред симпатизантите на ГЕРБ народният представител Иван Миховски. Той призова: „От нас обаче се изисква само едно – да бъдем обединени, да бъдем единни, да се подкрепяме и да подкрепяме институциите, да градим доверие, да бъдем обратното на това, което са нашите опоненти – да бъдем добри хора и да правим добри дела. Европейските избори са изключително важни за развитието на България и ние с вас трябва да направим така, че да не допуснем страната ни да се отклони от този път. Предстоят още много срещи, на които ще коментираме ползите на страната ни от членството си, но преди всичко трябва да не допускаме разединение по несъществени въпроси, а да бъдем единни за най-важното – бъдещето на страната ни“.

Адемов и Миховски се убедиха с пълната подкрепа, която има кметът на Тетевен и общински ръководител Мадлена Бояджиева в усилията си да изведе общината от трудното наследство, което получи. И двамата подчертаха, че второто изпитание за ГЕРБ тази година са местните избори. Те отговориха и на всички въпроси от хората, с които се срещнаха и разговаряха часове наред.

 

< Назад