13.04.2019

Евродепутатът Андрей Новаков и народният представител Пламен Нунев направиха оглед на инфраструктурни обекти в Община Борово

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев направиха оглед на инфраструктурни обекти в Община Борово. Те бяха придружавани от кмета на Община Борово Валентин Панайотов и част от неговия екип.

 

Новаков и Нунев се запознаха на място с рехабилитацията на Народно читалище „Искра 1898“ и изграждането на новия параклис в Борово. За половин милион лева е ремонтирана църквата „Света Троица“ в Обретеник, облагородено е и  прилежащото пространство, каза кметът на Община Борово.

 

По-късно бе направен и  преглед на изпълнението на голям проект по Програмата за развитие на селските райони. За сумата от 5,8 млн. лева в момента ремонтират участъци от два общински пътя, като единият от тях е по маршрута Обретеник – Горно Абланово и от кръстовището на този път до село Екзарх Йосиф. Още 3,4 млн. лева ще бъдат инвестирани във водопроводна мрежа по 26 улици в град Борово, като днес бе направена първата копка по проекта.

 

По време на визитата Валентин Панайтов коментира не само подобряването на инфраструктурата в региона, но и създаването на добри условия за бизнес. Реализира се проект, подкрепен от ОП „Развитие на човешките ресурси“. Андрей Новаков прояви интерес към създадения Бизнес център за обучение по предприемачество и за стартиране на малък бизнес. Община Борово в партньорство с Клуб „Отворено общество Русе“ трансферират 2 социални иновации от партньорите си FVB S.R.Lот Анкона, Италия за работа с лица, които искат да стартират своя компания.

 

В края на посещението евродепутатът оцени високо съвместната работа на местната и законодателна власт за изпълнение приоритетите в програмата на кмета в интерес на местните жители. „Борово е пример за това, че Европейският съюз не е далеч, а е в малките населени места и хората го усещат.Доказателство за това е стартът на изграждането на 15 км. водопровод и 4 км. пътища в града“, заяви Новаков. В тази връзка Пламен Нунев изрази благодарност към евродепутатите от ГЕРБ, които подпомагат развитието на регионите в страната, а с финансирането от еврофондовете се променя в положителна посока обликът на населените места.

 

 

 

< Назад