16.02.2019

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) и народният представител Иван Миховски (ГЕРБ) посетиха Троян и Ловеч

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и народният представител Иван Миховски посетиха Троян и Ловеч. Двамата се срещнаха с представители на транспортния бранш и жители на Троян, с които обсъдиха последните новини във връзка с пакет „Мобилност“, както и с финансирането, което ще получи България след 2020 г. „Радвам се, че се прибирам с добра новина при вас. Преди два дни парламентът подкрепи увеличение с над 3 млрд. лв. на финансирането за България от ЕС след 2020 г., с което достигна рекордните 18 млрд. лв. за периода 2021-2027 г. Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на България към Европейския съюз досега“, подчерта Новаков.

„Френските евродепутати продължават с опитите да прокарат пакет "Мобилност" 1 в Европейския парламент, но срещат сериозен отпор от редица страни. Нашата цел остава да не го разглеждаме в този мандат. След изборите през май ще има нов комисар, нов състав на различните комисии, които да разгледат наново цялостната концепция. В последно време позицията на Германия не е в унисон с тази на Франция, което дава възможност пакетът или да не мине в този вид, или да бъде видоизменен, като се включат в него исканията на малките страни, включително и на България“, допълни още евродепутатът.

Андрей Новаков и Иван Миховски посетиха троянската ПГМЕТ, училище посланик на Европейския парламент, където Новаков запозна учениците с работата си като евродепутат и с възможностите, които дава ЕС за обучение и придобиване на опит. Там Миховски поясни пред учениците, че той самият е завършил това училище и ги посъветва да се отнасят с уважение към учителите си, да се стремят да усвоят добре специалностите, по които се обучават, за да намерят път за професионалната си реализация. „Познавам млади хора, които и те като мен тръгнаха в чужбина да търсят реализацията си и наистина успяха да се докажат там. Но за наша радост на този свят не всичко е материално и носталгията към дома, близките и приятелите върнаха не само мен в България, а вече започват и моите приятели да се връщат“, подчерта Миховски.

В края на деня двамата бяха гости на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч, където бяха поканени да връчат наградите на отличените в конкурс по повод Международния ден за безопасен интернет, който се провежда в подкрепа на кампанията Saferinternet4EU на еврокомисар Мария Габриел. Андрей Новаков поздрави участниците от името на комисаря по цифрова икономика и общество и заедно с Иван Миховски, областния управител Ваня Събчева и началника на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев връчиха награди на победителите.

 

 

< Назад