07.11.2019

Ева Майдел: Трябват по-ясни и ефективни правила при електронна търговия извън ЕС

„Все по-често пазаруваме онлайн от търговци, които се намират извън Европейския съюз, което води до по-малка защита на правата ни като потребители, отколкото ако пазаруваме от европейски търговци и сайтове. Затова е ЕС инициирахме въвеждане на по-ясни и ефективни правила за електронна търговия в рамките на страните от Световната търговска асоциация. Успоредно с това трябва да държим за включване на такива правила при двустранните ни търговски преговори за свободна търговия. Нужно е да има повече яснота за продукта или услугата, която се купува, механизми за оплаквания и рекламации, както и признаване на електронни договори и подписи.” Tова заяви Ева Майдел, по време на участието си на срещата на високо равнище Think Digital, която се проведе в четвъртък, 07 ноември 2019 г, в Брюксел.

Майдел беше говорител в сесията, посветена на модернизацията на дигиталната търговия, заедно с посланика на Австралия към ЕС Джъстин Браун, Кристоф Кинър от Генералната дирекция за Търговия към Европейската комисия и генералния директор на „Бизнес софтуер алианс” Тома Боуе

За четвърта поредна година събитието Think Digital събира на едно място малки и средни предприятия, големи компании, стартъпи, политици и представители на академичните среди, в разговор за новите технологични тенденции. Тазгодишният фокус на събитието бе върху ключовите области, като осъвременяване на правилата за търговия, подобряването на ефективността на здравните системи чрез новите технологии, както и ролята на етиката в ерата на изкуствения интелект и роботиката.

 

< Назад