21.10.2019

Ева Майдел: Следващите 5 години ще са решаващи за конкурентоспособността на ЕС

“Европейският съюз вече заяви, че ще бъде водещ в политиките за индустрия и климат. Ще се преначертаят основни правила за това как да се използват природните ресурси, а ключовите инвестиции ще бъдат в технологиите. Ще работим рамо до рамо с обществеността и бизнеса, защото само така ще постигнем решаващи за конкурентоспособността ни реултати." Това заяви евродепутатът Ева Майдел по време на конференция за предизвикателствата пред ЕС в следващия мандат. Събитието бе организирано от фондация Конрад Аденауер в събота, 19 октомври 2019г.

Сред участниците бяха бившите председатели на Европейския парламент Антонио Таяни и Ханс Герт Пьотеринг, генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес, бившият външен министър на Украйна Павло Климкин, както и председателите на комисиите по европейски въпроси в германския и френския парламент съответно Гюнтер Крихбаум и Сабин Тилей.

"В ЕС сме доказали, че можем да се справяме с кризи и предизвикателства. Сигурна съм, че с правилните инвестиционни инструменти, можем да увеличим възможностите за развитие и просперитет. Ще продължа да работя за по-голямо участие на България по фонда "InvestEU", който подпомага бизнеса да се разраства и да разкрива работни места." добави Ева Майдел.

 

< Назад