14.03.2018

Емил Радев стана част от новата специална Комисия относно финансовите престъпления, отклонението от данъчно облагане и избягването на данъци

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев бе избран за зам.-член на новата специална Комисия относно финансовите престъпления, отклонението от данъчно облагане и избягването на данъци на Европейския парламент. Той ще допринесе към работата на комисията с опита му като докладчик в сянка по Петата директива за борба срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Новата комисия, чийто мандат бе приет по време на предишното пленарно заседание, е не само да доразвива досега предприетите действия в Европейския парламент по отношение на мерките срещу укриване на данъци, но и да направи оценка на въздействието на ДДС измамите и правилата за административно сътрудничество в Съюза и обмен на информация между държавите-членки.

Работата на комисията ще включва още да допринесе към общия дебат относно данъчното облагане на цифровата икономика, да направи анализ на национални схеми, които осигуряват данъчни привилегии като например програмите за гражданство, както и на направи оценка на сътрудничеството и обмена на информация с трети държави и международни органи.

Не на последно място, новосформираната комисия ще оцени работата на Европейската комисия по изготвяне на списъка на високорисковите трети държави по отношение на изпирането на пари, както и на списъка на юрисдикциите, неоказващи съдействие за данъчни цели.

 

 

< Назад