24.05.2015

Емил Радев и Красимира Анастасова бяха гости на откриването на два нови парка в община Аврен

Навръх празничния 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на територията на община Аврен бяха открити два нови парка, а трети ще бъде окончателно завършен до края на месеца. Сред официалните гости на събитието бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, народният представител от ПП ГЕРБ Красимира Анастасова и председателят на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Кметът Емануил Манолов, който е и ръководител на ПП ГЕРБ-Аврен, поздрави жителите и гостите на общината по повод празника на книжовността, с който почитаме делото на светите братя Кирил и Методий. „На този голям български празник откриваме два от новите 3 парка, с които може да се гордее община Аврен – в селата Тръстиково и Близнаци. Третият – в с. Приселци, ще бъде окончателно завършен за 1 юни – Деня на детето”, обяви Емануил Манолов. По думите му зоните за отдих и спорт са на обща стойност близо 500 000 лв.  „Безвъзмездната финансова помощ по проект „Обновяване и развитие на зони за обществено ползване на територията на община Аврен с цел повишаване привлекателността и качеството на живот в района” е предоставена по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” и чрез Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури”, обясни зам.-кметът Боян Георгиев.

„С активна работа по европроекти успяхме да осигурим в с. Тръстиково красив парк с детска площадка, а в с. Близнаци вече имат благоустроен зелен кът за отдих с прекрасни условия за игра на децата и дори футболно игрище”, коментира Емануил Манолов. Той информира, че в с. Приселци, освен футболно, ще има и волейболно игрище. „И там сме предвидили парк с детска площадка”, допълни кметът на община Аврен.

Кметовете на Близнаци и Тръстиково – Димитър Димитров и Лъчезар Лазаров благодариха на Емануил Манолов и екипа му за придобивките в селата.

 

< Назад