09.06.2019

Десислава Атанасова присъства на фолклорния събор „Вълшебна плетеница – живи човешки съкровища” в село Юпер

За трета поредна година в село Юпер, община Кубрат, НЧ „Напредък” е организатор на фолклорен събор „Вълшебна  плетеница – живи човешки съкровища”. Фолклорното събитие се провежда със съдействието на Община Кубрат, кметство Юпер и РЕКИЦ „Читалища” – Разград.

По покана на организаторите на събора присъстваха народният представител от Разград Десислава Атанасова, кметът на Разград и областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев, както и заместникът му Галина Георгиева.

„Заедно успяхме да направим този прекрасен празник в Юпер. Специално благодаря на организаторите, както и за съдействието на ръководството на ГЕРБ и ЕТ ”Марад - Тодор Минчев, които направиха дарение за организирането му”, каза пред присъстващите Валентин Василев.

В събора участват тридесет състава от общините Сливо поле, Русе, Габрово, Велики Преслав, Самуил, Силистра, Иваново,  Кубрат и Разград. След представянето на фолклорната програма на всички участници събитието ще продължи с едночасов концерт на народната певица Калинка Вълчева.

Целта на организаторите е да се популяризира самодейното изкуство на читалищата от малките населени места и да се запазят фолклорните обичаи и традиции. Фолклорните събори спомагат развитието на селския туризъм и регионите в страната ни.

 

< Назад