24.05.2019

Десислава Атанасова: 24 май е най-българският празник

"24 май е най- българският празник на духовността, на културата и образованието. На този ден отдаваме почит на всички български учители, културни дейци и възрожденци. Днес, когато чуете „върви, народе, възродени“ - си спомнете първите крачки в училище, помнете го винаги, както и вашите учители. Честит празник! Напред науката е слънце!". Това каза народният представител от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова пред учителите на ОУ "Н. Й. Вапцаров" - град Разград, учениците и техните родители.

По късно тя, заедно с кмета на Разград и областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев, се срещна с директорите на детски градини и с деятелите на културата и образованието. Атанасова каза още, че „на днешния голям национален празник не бива да забравяме учителите на днешните ни учители. Благодарение на усилията, търпението и дългогодишния труд на всички бивши и настоящи учители - стотици ученици са направили своите първи стъпки към знанието.”

Празничните събития по повод 24 май продължиха с общоградско тържество, на което освен Десислава Атанасова и кметът Василев – присъстваха и общински съветници и ръководството на ГЕРБ-Разград, както и много жители и гости на града.

Днес се навършват и 150 години от създаването на Народно читалище "Развитие 1869" - Разград. На общоградското тържество с награди бяха удостоени "Студент на годината" и "Отличник на випуска". Празничната програма на площад "Възраждане" включваше и поднасяне на венци и цветя пред паметника на св. Седмочисленици, в знак на признателност към делото на Светите братя Кирил и Методий. Тържеството продължи с празнично шествие до площад "Момина чешма" в града, където за жителите и гостите на Разград бе организиран концерт на ЦПРЛ-Център за работа с деца и Музикална школа "Илия Бърнев", с участието на Мажоретен състав при ЦРД.

Следващото празнично събитие, на което присъства Атанасова, бе откриване на изложба на Съюза на българските художници в Разград под надслов „За буквите”. Изложбата е разположена във фоайето на читалище „Развитие”, където се проведе церемонията по връчване на наградите: „Деятел на културата 2019”, „Директор на годината 2019” и „Учител на годината 2019”.

 

 

< Назад