30.01.2018

Десетки хора посетиха приемните на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова в община Свищов

Десетки жители от община Свищов посетиха изнесените приемни на народния представител от ГЕРБ - Свищов Станислава Стоянова. Заедно с нея бе и председателят на Общинския съвет в крайдунавския град д-р Кристиян Кирилов.

По време на срещите в Свищов и селата Ореш и Алеково бяха коментирани проблемите на Общинската болница, обезлюдяването на селата, изграждането на магистралата Русе - Велико Търново и новата отсечка на автомагистрала „Хемус” и тяхната роля за привличане на инвестиции в региона на Северна България.

Жителите на Ореш, в присъствието на кмета на селото Любомир Иронов, бяха изключително активни и изразиха своите притеснения за състоянието на болницата в града и причината лекарите да отказват да изпълняват задълженията си. По думите на народния представител Станислава Стоянова лошото състояние на общинските болници е национален проблем, като една от причините за това е липсата на медицински кадри и факта, че младите специалисти предпочитат да работят в големите центрове или да емигрират. „Приоритет на правителството е да се води политика те да бъдат задържани в страната ни“, уточни депутатът от ГЕРБ. Д-р Кирилов увери присъстващите на срещата, че макар и трудно болницата в Свищов ще се изправи на крака, тъй като вече са предприети редица мерки за оптимизиране на разходите, увеличаване на приходите и привличане на специалисти.

Присъстващите на приемната в село Ореш споделиха, че се надяват да бъдат решени проблемите с канализацията и да бъде възстановена нарушената улична настилка вследствие на отстраняване на ВиК аварии.

Жителите на село Алеково изразиха своите притеснения относно слуховете, че ще бъде закрито училището в населеното място. Народният представител Станислава Стоянова успокои хората, че такъв риск не съществува. Тя подчерта, че образованието е основен приоритет в програмата на правителството на ГЕРБ и политиката на Министерството на образованието е максимално да се помага на училищата, за да не бъдат закривани. Присъстващите изразиха своите тревоги и относно големия брой бездомни кучета, неподдържания стадион, нуждата от ремонт на обществени сгради. Според кмета на селото Димитър Василев решаването на тези проблеми зависи не само от местната власт, но и от самите жители, които трябва съзнателно да пазят и да ценят общественото имущество.

На срещите в Ореш и Алеково бе поставена и темата за изграждането на отсечката от АМ „Хемус” и магистралата Русе - Велико Търново. Жителите от Свищовска община изразиха задоволството си, че избраният вариант за трасето на магистралата Русе – Велико Търново е най-удачния за община Свищов. „Пресичането на двете пътни артерии на територията на Великотърновска област е от особена важност за увеличаване на инвестициите и съживяване на икономиката в региона и в цяла Северна България“, подчерта Станислава Стоянова.

По време на приемната на народния представител в Свищов, жителите на града изразиха своето задоволство от вида и изпълнението на санираните блокове, което е причина да нараства броя на желаещите да се възползват от програмите за енергийна ефективност.

Приемната в Свищов посетиха и граждани, които споделиха лични проблеми, за чието решаване Станислава Стоянова се ангажира да помогне.

< Назад