11.05.2019

Депутатите от ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов уважиха патронния празник на ВТУ

Народните представители от ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова и Станислав Стоянов уважиха празника на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”. На 11 май, първият извънстоличен университет у нас чества деня на светите равноапостоли братята Кирил и Методий.

„Великотърновският университет е ковачница на поколения авторитетни кадри. Той е символ на свободен дух, плурализъм и високи образователни стандарти. Днес, повече от всякога, цялото ни общество има нужда точно от тези неща! А те не могат да бъдат постигнати само от един, или от двама - нужно е обединение! За всички нас ВТУ е кауза! ВТУ е емблема!” каза в приветствието си Станислава Стоянова, която е член на парламентарната комисия по образование и наука.

Тя подчерта, че правителството на премиера Бойко Борисов и великотърновските народни представители от най-голямата парламентарна група нееднократно са показвали своята съпричастност не само към успехите, но и към проблемите на висшето училище. Депутатите от ГЕРБ връчиха на ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов поздравителен адрес от председателя на комисията по образование и наука Милена Дамянова. Венци и цветя на признателност към делото на светите братя бяха положени пред паметника на Кирил и Методий. Празникът завърши с концерт на студенти от специалността „Педагогика на обучението по музика”.

< Назад