14.11.2017

Депутатите от ГЕРБ-Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров проведоха открита приемна в Каспичан

Народните представители от ГЕРБ – Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров проведоха открита приемна в офиса на партията в град Каспичан. На нея граждани от Нови пазар поставиха въпроса за нов пенсионерски клуб и помолиха за съдействие Димитър Александров за откриването му.

Депутатите се срещнаха още с актива на партията и кметове на кметства от Община Каспичан. Бяха дискутирани въпроси, свързани с промени в националното законодателство и проблеми в местното самоуправление.

Кметовете на малки населени места помолиха да бъдат предупреждавани при приемане на наредби от общинския съвет, ако в тях има нередности, за да не се стига до протести и до Прокуратурата.

Народните представители припомниха, че предстои да бъде създадено Сдружение на кметове от малките населени места и така въпросът с избора на кметски наместници, ще може да бъде поставен за разглеждане там.

Румен Генов припомни настояването на ръководителите да бъде дадена възможност на хората сами да си избират кметския наместник, а да не им бъде назначаван, за да се спазват принципите на демократичността.

Бе направен и коментар на гласуваните през изминалата седмица на първо четене в Народното събрание бюджети на държавата, на общественото осигуряване и на здравната каса, както и предстоящото обсъждане на ресорните парламентарни комисии за промени преди второто четене.

На приемната присъстваха още кметът на Община Каспичан Милена Недева, председателят на местния парламент Анелия Ангелова и общинският ръководител на ГЕРБ – Каспичан Ралица Тодорова.

< Назад