19.08.2017

Депутати от Пловдив и областта посрещнаха премиера Бойко Борисов за инспекцията на пътя Пловдив – Асеновград

Народните представители от Пловдив-град и Пловдив област Менда Стоянова, Димитър Лазаров, д-р Христо Грудев и Запрян Янков посрещнаха министър-председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, които инспектираха строително-монтажните работи по разширяването на Асеновградско шосе. Присъстваха още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев /ПП ГЕРБ/, районните кметове, представители на местната власт от общините Асеновград, Родопи и Куклен, на АПИ и други държавни институции.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че в рамките на следващите два месеца ще се проектира допълнително изграждането на два пътни възела - на кръстовището на околовръстния път на Пловдив с Асеновграско и до Крумово, за безпрепятствено отвеждане на трафика до летище „Пловдив“.

От бюджета на МРРБ ще бъдат отделени средства за изграждането на локалните платна от двете страни на четирилентовия път. Те ще обслужват земеделските производители и бизнеса в зоната, за да може трафикът да се отвежда свободно по основния маршрут.

„Това е най-натоварения път след Орлов мост“, посочи премиерът Бойко Борисов. „Надявам се да дадем на хората едно хубаво съоръжение. Две години загиваха хора тук, заради обжалвания на обществените поръчки“, каза още той.

Рехабилитацията на трасето се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Двулентовият път, който се ползва в момента, ще получи магистрални габарити, с което ще подобри свързаността, безопасността и сигурността на пътуващите.

Стойността на Лот 6 „Път II-86 Пловдив - Асеновград от км 14+860 до км 25+150 с обща дължина 10,29 км, област Пловдив” е 24 792 217 лв. с ДДС. Срокът за изпълнението е 15 месеца. С

 

< Назад