20.11.2019

Депутати и евродепутати от ГЕРБ разговаряха с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер

Евродепутатът Ева Майдел и народните представители Александър Ненков и Христо Гаджев разговаряха с председателя на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер. Срещата се състоя на 20 ноември 2019 г. в Загреб по време на Конгреса на ЕНП в хърватската столица.

„Като най-голяма политическа сила в Европейски парламент, ЕНП трябва води икономическата трансформация на Европа, която е неизбежна. Имаме отговорност пред гражданите да планираме прехода към устойчива икономика, базирана на иновации по такъв начин, че да няма губещи, както се случваше в миналото. Промяната в икономическия модел трябва да акцентира на по-слабо развитите региони, за да достигнат нивото на по-напредналите. Само така можем да преодолеем съществуващите разделения в ЕС, които ни пречат да бъдем още по-единни и силни в международен план.“ Това заяви Ева Майдел, която е координатор на Мрежата на младите депутати под 40 г. в ЕНП.

Манфред Вебер подчерта действията, които ЕНП предприема, за да прави политики по съвременен начин в постоянен диалог с гражданите и различните заинтересовани страни. По време на разговора се очерта нуждата дясно-центристките партии да се докажат като способни да решават проблемите на младите хора и да водят дебата в Европа по теми които ги вълнуват като климатичните промени, социалните неравенства, миграция и други.

< Назад