16.04.2020

Депутатът Владимир Тошев и членове на общинската организация на ГЕРБ-Видин организираха дарителска акция за Великден

По инициатива на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев и ръководството на общинската организация на партията във Видин бе организирана дарителска  акция за Великден. Членовете на ГЕРБ, заедно с доброволци – представители на Община Видин,  се включиха в подготовката на 420 хранителни пакета.

Пакетите ще бъдат раздадени на 251 самотно живеещи възрастни хора и уязвими лица, 93 пакета са за хора, обслужвани от социалния патронаж и 76 за лица, ползващи услугите на диетечната кухня. Великденските пакети съдържат козунаци, боядисани великденски яйца и пакетирани хранителни продукти. Община Видин организира разпределянето и доставката им по домовете. Те ще бъдат раздавани в навечерието на празниците, като в акцията ще участват работещи в Социалния патронаж и доброволци. Кметовете и кметските наместници по места създават организация, за да достигнат пакетите навреме до  хората.

Народният представител Владимир Тошев благодари на община Видин за оказаната помощ в пакетирането и доставянето на храната до всеки дом. Той изрази удовлетворението си от факта, че хората от Видин и Видинска област проявяват нужната дисциплина в тези трудни дни на социална изолация и благодарение на съвместните мерки и работа на всички институции заболеваемостта до този момент е на ниско ниво. Тошев пожела светли великденски празници, здраве и усмивки, и всички заедно да преминем през тежката пандемия.

От името на община Видин за жеста благодариха кметът д-р Цветан Ценков и зам.-кметът по социални дейности Борислава Борисова. Д-р Ценков подчерта своята и на община Видин благодарност към дарителите за желанието им да бъде оказана помощ на най-уязвимите групи от населението по време на извънредната ситуация заради COVID-19.

 

< Назад