11.10.2016

Депутатът Стефан Дедев: Майка на гений по математика, обединител, Цецка Цачева ще е печелившият избор на пловдивчани

Медия: Пловдив медия

- Г-н Дедев, печеливша карта ли ще е за пловдивчани Цецка Цачева на 6 ноември?

- Вече съм им изгубил бройката на изборите в Пловдив, които партия ГЕРБ печели убедително. По-точно ще е да използвам думата „съкрушително”. Това означава, че пловдивчани знаят коя е печелившата карта за тях.

- Предстоящите избори, все пак, не са за партия, а за личност, може да се каже, че са мажоритарни.

- Именно. Значи избирателите в Пловдив ще трябва да изберат можеща и доказала се личност. Едно е, например, да си отговарял, както се шегуват хората, за три самолета на кръст, друго е да си за втори път шеф на парламента като Цецка Цачева. Ще повторя думите на лидера ни Бойко Борисов: „За всяко състезание избираме най-подготвения кандидат. Цецка Цачева и вицеадмиралът Пламен Милушев, кандидатът за вицепрезидент са такива – те не са най-рейтинговите, но са най-подготвените.

- Кои качества на Цецка Цачева според вас най-силно ще впечатлят пловдивчани?

- Работлива. Чак работохоличка. В час със законите – вещ юрист е. Прецизна е – от онези, които седем пъти мерят и веднъж режат. Екипен играч е. Стъпва на земята. Не действа казармено, убеждава с доводи. Пряма, без задни мисли. Здраво държи юздите. А знаете какви препирни, че и кавги, стават между отделните партийни групи. При нея, обаче, всичко е под контрол. Со кротце, со благо.Убедил съм се във всичко това като депутат, пред когото тя е всеки ден. С тънко чувство за хумор. Прав е водачът на парламентарната ни група Цветан Цветанов, като казва за нея, че е душата на компанията.

Това, с което Цецка Цачева, предполагам, ще впечатли пловдивчани, е каква майка е...

-Да, самият Бойко Борисов отбеляза това. Когато обяви, че тя ще е кандидатът, той я заяви, че България има своя обединител и майка на нацията. От опозицията смятат, че тези думи за нея прозвучали помпозно.

- Е, какво да каже опозицията. На нея сигурно много й се иска да каже за своя кандидат, че първи е летял в Космоса или че е Бащата на авиацията. И това ще й звучи достоверно, а не помпозно. Никой не може да каже, че думите на Бойко Борисов не съдържат само истина. Цецка Цачева е първата жена председател на Народното събрание в България. И наистина е обединител. Въпреки партийната си обвързаност с ГЕРБ, успява безпристрастно да управлява и обединява депутатите. А те са като орел, рак и щука. Точно Цецка Цачева е човекът, благодарение на който в най-трудните моменти за държавата парламентът продължаваше да работи. Ако това не е доказателство, че е обединител!? По майчински можа да опази нацията от хаос и безпътица.

И още - що се отнася за майката Цецка Цачева...Тя е успяла майка. Румен, синът й, е математически гений. Той е един от тримата в момента, които са се класирали за математическите „ Оскари". Това го съобщи самата Корнелия Нинова в предаването на Сашо Диков. Той учи математика в престижния Масачузетски технологичен институт (MIT) и е стажант в ЦЕРН - Европейският съвет по ядрени изследвания. Там се намира най-голямата в света лаборатория по високи енергии. Там е и големият андронен колайдер, от който се очаква да произведе Хигс бозона, частицата, съставяща черните дупки. На Румен в САЩ кръщават метеорит, още докато е ученик.
Друго, което ще впечатли пловдивчани, е това, че Цецка Цачева е щастлива и безупречна в личния си живот. За разлика от много успели политици, тя не е загърбила социалната си реализация като жена, съпруга и майка. И се радва на съпруг, който винаги я подкрепя. До нея е и сега, когато вече е кандидат за президент.


- Очаквате ли компроматна война срещу Цецка Цачева?

- Ще бъде трудно да я нападат с компромати и скандали, защото около нея няма такива.

- Със сигурност  опонентите й ще напомнят за нейното членство в БКП по времето на Тодор Живков!

- Това ще им е сламката, която ще представят за греда...До 89-та година БКП беше партия-държава. Такава беше схемата. Тъмносиният днес Иван Костов, който  е декларирал, че не е бил член на БКП, става ясно, че всъщност през 87-ма година е фигурирал в списък на БКП. Може ли някой сега да каже за Цецка Цачева, че е червена!?

- Някои намират визията й за прекалено кабинетна, ако мога така за се изразя.
- Е, не е в нейният стил да позира пред телевизионните камери и фотообективите с поведение, прилягащо повече на жени от хайлайфа. С чанти и обувки за по няколко хиляди лева. Цецка Цачева винаги е спретната и елегантна според протокола. Сама каза, че залага само на български тоалети. И  защото не парадира с прически и лъскав стил, често я обвиняват за скромния й имидж. Да, но  парламентът и президентството не са моден подиум!

 

 

 

< Назад