11.03.2020

Депутатът Станислава Стоянова проведе среща с управниците на 15-те населени места от община Свищов

Великотърновският народен представител Станислава Стоянова проведе среща с кметовете и кметските наместници от всички 15 населени места на територията на община Свищов. В срещата, състояла се в сградата на Общинска администрация, участва и председателят на ОбС Свищов д-р Кристиян Кирилов. Събитието е част от инициативите на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова, с които тя цели поддържане на добра комуникация между законодателната власт и представителите на местното самоуправление в региона.

Свищовските местни управници поискаха от депутата съдействие за разрешаване на инфраструктурни въпроси - ВиК аварии и проблеми, свързани с електроснабдяването. За да се запознае на място и в детайли с казусите, народният представител ще проведе изнесени приемни във всяко едно от населените места, разбраха се участниците в срещата. Приемните ще започнат веднага с настъпването на благоприятни и здравословни условия. По време на форума бе обърнато специално внимание на епидемиологичната обстановка и предприетите превантивни мерки срещу разпространението на грип и на новия коронавирус на територията на община Свищов.

Станислава Стоянова и д-р Кристиян Кирилов благодариха на кметовете, че въпреки увеличените им отговорности по отношение на епидемиологичната и епизоотичната обстановка, те са изключително съпричастни с ежедневните проблеми на хората, постоянно са на терен и са силно ангажирани с опазване здравето и безопасността на жителите на техните населени места.

Кметовете на кметства използваха възможността да изразят своето задоволство от добрата комуникация, която кметът на общината Генчо Генчев и председателят на ОбС Свищов д-р Кристиян Кирилов поддържат с тях. Ежеседмично двамата организират срещи, на които местните управници поставят проблемите на населените си места, а в резултат на ангажираността на общинската власт, казусите своевременно намират своите решения.

„Действително това е правилната формула за работа - хората, които са на оперативно ниво, заедно с представителите на местната и централната власт, да работят в синхрон за здравето, сигурността и добрата среда за живот на жителите по места. Усилията ни не зависят от броя на населението, стремим се да сме полезни на хората и в най-малките населени места”, коментира народният представител от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова.

< Назад