18.03.2019

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев присъства на откриването на новото отделение по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Медика“ - Русе

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев присъства на откриването и освещаването на новото отделение по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Медика“ - Русе. Събитието бе уважено от председателя на Общински съвет - Русе и ректор на Русенския университет чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев, заместник - кмета Наталия Кръстева, председателя на Общото събрание на Русенския университет проф. Велизара Пенчева и др. гости.

Пламен Нунев поздрави управителя на Лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов, както и екипа на отделението в лицето на ръководителя  му чл. кор. проф. д-р Стефан Станчев, д-р Гаурав Сети, Пламен Ванев и двама специализанти. Депутатът пожела успешна работа и по – бързо оздравяване на лекуващите се вече там пациенти.

Пламен Нунев разгледа отделението, което функционира от 4 месеца и разполага с 15 легла. То се намира на втория етаж в болницата, а операционният блок е на първия етаж. Отделението разполага с изцяло съвременна апаратура.  Д-р Станчев изтъкна пред депутата, че отделението ще бъде с приоритет спинална /гръбначна/ хирургия.

„За първи път в Русенска област е направена интервенция със стабилизация на гръбначен стълб, като пациентът е изписан на шести следоперативен ден“, подчерта д-р Станчев.

Народният представител изрази подкрепата си и тази на колегите от ГЕРБ за екипа на болницата и отделението, като увери ръководството в готовността си да окаже съдействие при възникнали въпроси в бъдеще.

 

 

 

< Назад