22.11.2019

Депутатът Красен Кръстев присъства на първата на довеждащ водопровод от язовир "Среченска бара" до Враца

Народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев присъства на официалната церемония, с която бе поставено началото на изграждането на довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара“ до град Враца. Дейностите са част от последната фаза на проекта за воден цикъл на града.

„Днес поставяме началото на един изключително важен за региона проект – изграждането на водопровод, който ще захранва не само Враца и населените места, но и Мездра. Подобна инвестиция в региона не е правена от 70-те години на миналия век. Пожелавам успех на строителя и вярвам, че 33-километровото трасе ще бъде завършено качествено и в срок“ – каза кметът на Враца Калин Каменов.

Началото на строителството бе поставено със символична първа копка, направена от кмета Калин Каменов, областния управител Малина Николова и Гергана Ангелова – представляваща фирмата-изпълнител.

Строително-ремонтните дейности по проекта включват рexaбилитaция нa cтoмaнeния вoдoпpoвoд - пoдмянa нa ĸaпaци нa cъopъжeниятa и мoнтaж на нoви ĸaтoдни cтaнции, пoдмянa нa cпиpaтeлни ĸpaнoвe и въздyшници.

 

 

< Назад