28.04.2018

Депутатът Десислава Атанасова и кметът на Разград Валентин Василев се срещнаха с посланика на САЩ

Народният представител от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова, заедно с кмета на Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, бяха домакини на среща между местната управа и посланика на САЩ в България Н.Пр Ерик Рубин, съпругата му Никол Симънс, Мария Галиндо – представител на департамента по търговия и Мила Бошнакова от департамента по земеделие. Тяхната визита в Разград е по повод първата копка на разширението на „Амилум България“.

Посланик Ерик Рубин изрази задоволството си от това, че посещението му в Лудогорието съвпада с много добри новини в икономическо отношение. Той посочи, че заводът за преработка на царевица е добър пример за успех и просперитет както за САЩ, така и за България и конкретно за разградския регион по отношение на растежа на икономиката, на трудовата заетост и на износа. Дипломатът коментира още, че е впечатлен от богатото историческо наследство на района и изрази надежда все повече американци да посещават България и Разград, за да се насладят на всичко това.

В разговора между двете страни акцент бе икономическият растеж на общината, увеличаването на работните места и партньорските взаимоотношения.

 

< Назад