13.01.2019

Депутатът Даниела Димитрова подкрепи каузата на Фондация „Искам бебе”

Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова бе гост на нетрадиционното отбелязване на рождения ден на координатора на Фондация „Искам бебе” за Добрич Мария Георгиева.  Рожденичката призова своите гости да не носят подаръци и цветя, а само усмивката и доброто си сърце. И ако желаят - да дарят средства, за да бъде сбъдната мечтата за дете на едно семейство.

Мария Георгиева припомни, че Фондация „Искам бебе” е неправителствена организация, която помага на двойки с репродуктивни проблеми – не само финансово, а и логистично и морално. Заслуга на Фондацията е да съществува националният фонд “Ин витро” и 50 общински програми, които помагат на двойките по градовете. Добрич е първият град, който през 2008 г. направи група за психологическа подкрепа на такива двойки.

Мария благодари на всички, отзовали се на поканата й и на всички, помогнали да се случи този нетрадиционен рожден ден. Рожденичката не пропусна да благодари и на Радина Велчева – основател и дългогодишен председател на „Искам бебе”.

Събраната сума на рождения ден е 2020 лева. Средствата ще се използват за ин витро процедура на двойка от Добрич, която от 12 години се надява да сбъдне мечтата си за своя рожба.

 

 

< Назад