29.01.2019

Депутатът д-р Георги Станков преряза лентата на ремонтирана гимназия в Любимец

Народният представител от ГЕРБ-Хасково д-р Георги Станков бе гост на церемонията по откриването на обновената част на най-голямото училище в община Любимец „Ж.Терпешев“. Ремонтът на училището, в което се обучават 460 деца от цялата община, е направен благодарение на отпуснатите от МОН 160 хил. лв.  „Освен това са предоставени компютри и техника за 28 хил. лв. Към тях училището допълва от бюджета си още 50 хил. лв.“, разказа директорът на гимназията Мария Станкова.

„Направихме всичко това, за да останат тези деца и техните родители да живеят в Любимец“, каза народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той подчерта, че градът дължи огромна благодарност на министър Красимир Вълчев, защото той лично се е ангажирал с училищата в малките общини и реално подпомага съществуването и модернизирането им.

„Сега предстои още много работа“, предупреди кметът на Любимец Анастас Анастасов и съобщи, че вече е планиран ремонт на двора на гимназията.

Областният управител Станислав Дечев поздрави ръководството на училището за направеното и подчерта, че събития като това доказват, че образованието е реалният приоритет в управлението на правителството и той се изпълнява отговорно и устойчиво.

След прерязването на лентата официалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи.

 

 

< Назад