01.06.2018

ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на ПП ГЕРБ

Уважаема г-жо председател,

Уважаеми колеги народни представители,

 

"Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не е помирисвал цвете. Никога не е поглеждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго, освен сметки. Цял ден повтаря като теб: "Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек!", и се надува от гордост. Но това не е човек, а гъба!".

Уважаеми колеги,

Докато слушах декларацията на колегите социалисти се сетих за този цитат от „Малкият принц” на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Време e да смените, госпожи и господа отляво,  тази плоча, че нищо не се прави, че всичко е далавера, че всичко е лобистко и за всичко са виновни ГЕРБ. Време е да поспрете и да се огледате. Може би тогава ще видите, че хаотично пуснатите Ви обвинения създават смут, но само на жълтите павета, а дневният ред на хората е друг.

Времето на съжденията от типа „Вие сте лошите, а ние сме добрите”  отдавна отмина. В ГЕРБ работим за политики, за резултати и за решения на предизвикателства. Стига вече със словесните фойерверки по различни теми! Не впечатлявате никого с тях, но режисирайки проблеми, създавате безсмислено напрежение, за което отговорност понасяме всички ние!

Разбираме, че не е много удобно да се каже, че последователната политика на ГЕРБ осигурява възможности за всяко дете да бъде в детска градина и училище, и то не през последните месеци, а с последователни политики през последните години. Впрочем ние говорим за връщане на децата в клас, защото когато нас не ни е имало, част от присъстващите в ляво са допуснали изобщо да има такъв проблем! За децата днес има занимални, целодневно обучение, стипендии, безплатни електронни учебници, национални и финансирани с европейски средства програми за занимания за развитие на интересите и талантите им  и т.н., и т.н. Това дали е достатъчно? Разбира се, че не. Най-нормалното нещо е една партия, която поема конкретни ангажименти и ги изпълнява, да иска повече, особено за образованието на децата ни. И ние работим за това „повече“ - всеки ден, с малки и с по-големи стъпки.

Толкова по тази тема!

Сега ми позволете от името на ГЕРБ и като Председател на Комисията по образованието и науката да поздравя всички деца – малки и пораснали с Деня на детето -  1 юни! Ден, в който властват смехът и радостта!  Ден на багрите, усмивките и песните. Помнете, че всеки от нас е дете и не позволявайте годините да Ви прекършат крилата на надеждата.

Започнах с цитат от Екзюпери и ще завърша с не по-малко известен цитат от „Мечо Пух“ на Алън Милън, с който поздравявам всички деца: „Помни - ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш.“

< Назад