10.09.2019

Даниела Райчева, кмет на Нови Искър: Над 10 са новоизградените и реновирани спортни площадки в района

Общинският съветник от ГЕРБ-София и председател на постоянната Kомисия за децата, младежта и спорта Таня Георгиева заедно с кметa на район „Нови Искър“ Даниела Райчева откриха тазгодишното издание на традиционния футболен турнир "За купата на кмета".

„Район "Нови Искър" е един от най-спортните райони в столицата“, каза по време на откриването кметът Райчева. „Само за последните четири години сме организирали над 10 футболни турнира, както и традиционните волейболни и коледни надпревари, а от миналата година си партнираме и с Българска асоциация по мини футбол, с които също организираме отделен турнир. Всичките спортни събития са с отворен вход и се провеждат на общинските спортни площадки“, подчерта Райчева. Тя добави, че преди няколко дни е стартирало цялостното реновиране на мултифункционалното спортно игрище в село Подгумер.

„Предстои да започне изграждането и на още една спортна площадка, тази в село Негован. Общият брой реновирани и новоизградени спортни площадки за последните четири години в района надхвърля десет“, каза още Даниела Райчева.

 

 

< Назад