18.12.2020

Даниел Данчев, областен координатор на ГЕРБ – Кюстендил: Ще работя, за да надградим постигнатото досега

  • Г-н Данчев, от една седмица ГЕРБ в област Кюстендил има нов областен координатор във Ваше лице. Защо човек от бизнеса е решил да се впусне в политиката? Имахте наскоро и интервю във „Форбс“, в което говорехте за практиките в бизнеса си. Кое от придобития опит в тази сфера смятате, че ще Ви помогне в партийната работа?

От години със семейството ми развиваме и ръководим успешен бизнес. Като работодател съм се сблъсквал с всякакви трудности и новости, разбира се, имало е върхове и спадове. Това ме е научило на много неща и вярвам, че мога да бъда полезен в политиката с опита, който съм придобил до този момент. Виждам и много общи неща между изграждането и развитието на един бизнес и развитието на една структура, на едно управление, на една икономика. Активно не съм се занимавал досега с политика, но по-скоро бих отчел това като плюс – имам малко по-различен поглед и идеи как да се случват нещата. Приех предизвикателството и отговорността да бъда областен координатор на ГЕРБ в област Кюстендил, защото подкрепям и оценявам изграденото от партията и премиера г-н Борисов. Отчитам и това, което продължава да се прави във всички сфери на обществения живот и в частност за бизнеса в България.

 

  • Смятате ли, че местната структура на ГЕРБ има готовност за предстоящата предизборна кампания, и то в условията на пандемия?

Първото ми впечатление от структурите на ГЕРБ в областта е, че те са в отлична кондиция. Провеждам интензивно срещи с ръководствата и кметовете по места – в тесен кръг и при спазване на противоепидемичните мерки, разбира се, защото ситуацията не позволява по-мащабни събирания, и мога да кажа, че има добре подготвени и изключително компетентни хора в своите сфери. Тук използвам възможността да благодаря на предишното ръководства, че оставя една много добре изградена и работеща структура, с изключителни хора в нея.

 

  • В тази връзка какви промени смятате да направите Вие? Нагласите обикновено са, че всеки ръководител идва със свой екип, със свои идеи за промяна и за оптимизиране на една структура?

За мен е важна приемствеността и тук оценявам, че стъпвам върху стабилна основа. Сериозни промени на този етап не са необходими. Това, което ще направя, е да се надгради постигнатото. И това ще бъде в посока привличане на все повече млади хора, вливане на една нова енергия и нов тласък за по-активна работа. Промените, които очаквам да настъпят, са по-скоро в отношението към хората, в привличането на нови членове. Даже вече имаме нови заявления за членство, които предстои да разгледаме. Ще има промени в работата на терен, промени във виждането, в стратегията. Ще работим и много по-целенасочено с различните професионални кръгове – медици, строители, учители, инженери, бизнес, земеделие и всички останали сфери. Моето убеждение е, че, за да бъде една партийна структура оптимално полезна, едно управление да бъде успешно, трябват да бъдат включени хора от различни сфери и с различни компетенции в нейното ръководство и членска маса.

 

  • Как очаквате да се справи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори? Въпреки пандемията, темата става все по-актуална, а опонентите Ви не са спирали да водят кампания на Ваш гръб.

Много неща са постигнати и изградени досега и се надявам хората да ги оценят. ПП ГЕРБ винаги е давала реални обещания и е постигала реални резултати. Допускани са и грешки, разбира се, но само който не работи, не греши. Много се инвестира в инфраструктура през последните години, бизнес средата е много по-добра. Показателно е как западните партньори гледаха на нас тогава и как гледат сега.

В Кюстендилска област също много се направи и предстои да се направи. Знаете, че само преди около седмица Министерски съвет и г-н Борисов отпуснаха допълнителни средства в размер на над 5 млн. лв. на общини в областта. Подкрепят се безрезервно както големи, така и малки населени места. В тези условия на пандемия виждате и каква подкрепа и усилия полага правителството в социалната сфера, за да преминем по най-безболезнен начин през тази криза. Вярвам, че хората са разумни и ще оценят тези неща.

 

  • Идват коледни и новогодишни празници, които ще прекараме по много по-различен начин от досега. Какво ще бъде Вашето пожелание към жителите на Кюстендил и областта?

На Вашите читатели и на всички жители на област Кюстендил желая преди всичко здраве, а празниците да посрещнат в спокойна и щастлива обстановка със своите семейства и близки хора. Вярвам, че идват много по-добри дни за всички нас. Не бива да забравяме, че сме заедно в тази криза, затова трябва да сме единни и подкрепящи се като общество. Бъдете здрави, пазете се, пазете и близките си!

< Назад