15.10.2019

Д-р Мадлена Бояджиева, кандидат за кмет на община Тетевен: В Гложене ремонтирахме основните пътни артерии и църквата, изградихме зона за отдих

В Гложене ремонтирахме основните пътни артерии, църквата, изградихме зона за отдих и ако получа доверието ви - продължаваме напред. Това заяви пред жители на тетевенското село Гложене д-р Мадлена Бояджиева – кандидат за кмет на община Тетевен за втори мандат от ПП ГЕРБ. Тя представи програмата си за управление в мандат 2019 – 2023 г., подкрепена от кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ.

,,В началото на мандата си казах, че ще работя не само за града, но и за селата. В село Гложене през последните четири години се извършиха доста ремонти. През изминалата 2018 г. за основни ремонти на улици тук бяха изразходени над 43 хил. лв., а за текущ ремонт – над 12 хил. лв. В църквата бе извършен ремонт с отпуснати средства от Дирекция ,,Вероизповедания“ при МС, а през 2019 г. беше одобрен проект по ПУДООС на стойност 9992,00 лв. с ДДС. Той предвижда облагородяване на зона за отдих пред Кметството, залесяване на площите с декоративни храсти и широколистни дървета; поставяне на пейки за отдих и изграждане на парково и детско оборудване. Ще се извърши и ремонт на парковото осветление“, сподели кандидат-кметът.

Друг важен въпрос, който бе дискутиран по време на срещата - беше за Общинското сметище. През 2016 г. Общинското ръководство разработи проект ,,Закриване и рекултивация на старо депо за битови отпадъци на Община Тетевен“ и неговата експлоатация бе прекратена. През 2017 г. проектът беше одобрен за финансиране от ПУДООС. В началото на март 2018 г. беше открита обществена поръчка за избор на изпълните на строителните дейности и беше избран изпълнител. Малко след това процедурата е обжалвана и временно спряна.

Д-р Бояджиева добави: ,,Разбира се, има още много проблеми, които трябва да се решават. Един такъв проблем е покривът на местното читалище, който през следващия мандат ще търся начин да се ремонтира. Друг проблем е изграждането на подпорна стена. В инвестиционната програма за 2019 г. са предвидени средства за проектиране на такава, така че и по това сме започнали да работим. За мен е ясно, че проблемите на хората са много, че те са трупани години наред, че всеки иска проблемът му да се реши на момента – и с право. Но аз и екипът ми показахме, че постепенно решаваме един по един проблемите. Затова и мотото на нашата кампания е „Работа, работа, работа за община Тетевен“. Вярвам, че положителното развитие на нашата община трябва да продължи и в следващия управленски мандат. Благодаря Ви за подкрепата!“.

На събранието присъства и представи своите виждания и идеи за развитието на Гложене, кандидатът за кмет на селото от ПП ГЕРБ – Красимир Николов.

 

 

< Назад