16.08.2017

Д-р Даниела Дариткова се поклони пред паметника на загиналите за освобождението на село Широка лъка и околността

Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се поклони пред паметника на загиналите за освобождението на село Широка лъка и околността. Заедно с областният управител на Смолян Недялко Славов присъстваха на тържествена заря- проверка и поднесоха венци пред паметника на загиналите от войните и паметника на Екзарх Стефан I. „Днес много по-отчетливо виждаме колко сила, мъжество и себеотдаване се изисква, за да напуснеш дома си, за да жертваш младостта си за свободата. Нека отдадем дължимото на историята, на историческата памет и да се върнем към уроците“, заяви д-р Дариткова.

Преди това се извърши вечерно богослужение в църквата „Успение Богородично“ -с. Широка лъка. В тържеството взеха участие военнослужещи от 101 Алпийски батальон от сухопътните войски и духов оркестър на военновъздушните сили в Пловдив.
Признателните съвременници с едноминутно мълчание и падане на колене почетоха героите, загинали за свободата на Широка лъка и околността. Празниците в селото продължават и днес на 15 август, с празнично богослужение и народно веселие по случай храмовия празник на църквата.

 

< Назад