30.03.2019

Д-р Даниела Дариткова посети математическата гимназията, в която е учила

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова посети Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян, където се провежда национална олимпиада по биология и здравно образование. Това е училището, в което тя е завършила средното си образование със златен медал. Посрещната бе от началника на РУО Мария Семерджиева и директора на профилираната гимназия Мария Илиева.

Д-р Дариткова поздрави учениците, учителите по биология и журито, което ще оценява знанията на 120 деца от цялата страна.

„Изключително съм развълнувана, че се връщам в гимназията, която съм завършила преди  години. Искам да поздравя всички вас, защото образованието не е формално приоритетът, посочен от правителството. Винаги съм вярвала, че само една образована нация може да се чувства достойно в съвременна Европа. Това е било приоритет на поколения българи преди нас и затова ви благодаря, защото вие сте тези, които помагате на децата да намерят своя път в живота, както аз го намерих благодарение на моите учители“, заяви в словото си народният представител.

Тя изрази увереността си, че децата, които днес се състезават, ще са бъдещите лекари, фармацевти и медицински специалисти, защото биологията е основополагаща наука за тези професии.

„За мен вълнението е голямо, защото това е училището, където са учили моят дядо, моят баща. Тук се е пенсионирала като математик моята майка. Пожелавам на всички здраве и професионални успехи и дано бъдещите поколения да ценят още повече труда на учителите! Вярвам, че с общите усилия на държавата и политиците това ще се случи. Вашите усилия са неоценими! Чувствайте се на висотата на професионалните предизвикателства и бъдете удовлетворени от това, което правите“, пожела им депутатът.

Председателят на национална комисия доц.д-р Албена Йорданова от медицинския факултет на  СУ „Св. Климент Охридски“ благодари за прекрасната организация на олимпиадата по биология в Смолян и подари тест на Д-р Дариткова, който решават днес учениците. Прикани я да опресни знанията си по изучаваните от нея предмети между големите политически задачи, които има.

След това д-р Дариткова се срещна с част от учениците, които участваха в националното състезание, като ги призова да се насочат към медицинските науки като основа за придобиване на хуманна професия.

 

 

< Назад