06.12.2018

Д-р Даниела Дариткова откри реновирано отделение по кардиология в „МБАЛ-Самоков”

Народният представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова бе официален гост на празника, посветен на 140-годишната болнична помощ в Самоков. Празникът беше съпътстван с откриване на  реновираното отделение по кардиология в „МБАЛ-Самоков” ЕООД.

 

Управителят на общинската болница д-р Красимира Ковачка откри тържеството и разказа подробно за историята на болницата, за превратностите през изминалите десетилетия, за инвестициите и придобивките. Тя отбеляза, че през последните години лечебното заведение преминава както през изпитания и трудности, така и през добри периоди. „Днес болницата за поредна година реализира положителен финансов резултат и е без финансови задължения“, изтъкна Ковачка.

Приветствие към присъстващите отправи д-р Даниела Дариткова, която заяви, че успешното функциониране на общинските болници зависи от подкрепата на общинското ръководство и добрите мениджърски качества на управителя. „Щастлива съм да бъда част от това честване, защото е важно да споделяме, да популяризираме и да утвърждаваме добрите новини за успешните общински болници“, посочи д-р Дариткова. Тя бе въодушевена и от факта, че в двора на болницата се изгражда храм. „Важно е, че се грижите не само за телесното здраве, а и за духовното спасение на пациентите“, отбеляза още председателят на здравната комисия.

Сред присъстващите бяха още д-р Лъчезар Иванов - зам. председател на здравната комисия, Пламен Таушанов – председател на Управителния съвет на БАЗП, народните представители Валентин Милушев и Радослав Стойчев, кметът на Самоков  Владимир Георгиев и неговите заместници, акад. Христо Григоров - председател на БЧК, д-р Александър Златанов - директор на РЗИ - София област, проф. Александрова – зам.-декан на ФОЗ, директори на болници от София област и София град.

< Назад