22.03.2017

Д-р Даниела Дариткова: Да си патриот означава ежедневно да защитаваш достойнството на страната си

Да си патриот в наше време означава ежедневно да защитаваш достойнството на страната си, заяви на среща с жители на Могилица водачът в листата на ГЕРБ – Смолян, д-р Даниела Дариткова.

„Много е важно – каза тя, - в дните, оставащи до изборите, да се замислите и да си отговорите на въпроса кой е сигурният път за страната. Знам, че има много примамливи обещания. Знам, че има личности, които ви се представят за нови спасители, други - за носители на промяната. Появяват се хора, които твърдят, че са истинските патриоти. Но какво е патриотизмът в наше време - това е ежедневно да защитаваш достойнството на страната си, да защитаваш своето човешко достойнство, да не живееш с поглед, обърнат назад, в миналото. Ние имаме славна история – да, имаме герои, с които се гордеем. Но днес с труда си трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с нас и с днешна България. С България такава, каквато ние искаме да построим, България -достойна страна член на ЕС, България - мирна страна, която поддържа балансирана външна политика, която в рамките на сложната международна обстановка в света и на Балканите е мирна и спокойна, която пази сигурни границите си. Който политик и управленец изпълнява тези приоритети, той е истинският патриот в момента. Защото истинският патриотизъм сега е в това да пазиш националното достойнство на страната си, да правиш така, че хората, живеещи в нея, да се чувстват достойни българи“.

Д-р Дариткова представи силния мъжки отбор, на който тя е водач.  Представи и предизборната програма на ПП ГЕРБ.

В предизборната среща с местното население участваха кандидатите за народни представители Денислав Костов и Димитър Настанлиев.

От своя страна местните жители поискаха корекция при субсидиите - да не са на глава добитък или единица площ, а на единица продукция. Например, ако литър мляко се изкупува от преработвателя за 40 стотинки, държавата го субсидира с 50 стотинки. Така според тях ползата е, че хората ще имат стимул да гледат толкова животни, на колкото се наемат. В същото време смятат, че ще изчезне сивата икономика, защото всеки от тях ще има интерес да притежава официален документ с количеството предадена продукция.

Заявиха също, че трябва да им се благоустрои т.нар евро улица с официално название „Брюксел“, която е с дължина 350 метра. Казват, че ще е много неприятно, когато дойде време да председателстваме Европейския съюз, а улица „Брюксел“ да е все още калдаръмена. Искат и да им се назначат двама човека за поддръжка на селото.

 

< Назад