12.02.2019

Цветанов в Шумен: Докато в БСП има сблъсък на лобита, при ГЕРБ много хора могат да оглавят листата за европейските избори

Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата. Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места. При ГЕРБ този процес е демократичен. Очаквам около края на март да сме готови с всички имена. Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ съобщи, че амбицията на партията е да има минимум 6 евродепутати в следващия Европейски парламент, като дори ще насочи усилията си да вкара още един свой представител в ЕП и така общият им брой да стане 7. „По време на кампанията искаме да покажем, че през всичките години ПП ГЕРБ е имала изключително силна връзка с ЕС и институциите му, като доказателство за това е фактът, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства. Това ни даваше възможност да се възползваме от европейската солидарност и да променяме облика на населените места в България“, подчерта Цветанов. Той обясни, че в момента България е в топ 5 в ЕС по очакван ръст на икономиката и направи съпоставка с икономическото състояние на страна при управлението на БСП и кабинета „Орешарски“. „Оттогава събираемостта в приходните агенции се е увеличила с 50%, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. БВП се е увеличил с 36%, а от 11,5% безработица през 2014 г. – днес е около 5% и дори очакваме да падне“, сравни Цветан Цветанов. По думите му именно това икономическо развитие изисква от държавата да произвежда повече квалифицирани кадри, за да отговори на нуждите на пазара на труда. „Неслучайно основният приоритет на това правителство е именно образованието“, уточни той.

Във връзка с предстоящите европейски избори Цветан Цветанов поясни, че след края им ще бъде направен обширен анализ на резултатите, които трябва да покажат каква е била ангажираността на всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник.

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави кмета на Шумен Любомир Христов и екипа му за свършената работа и спазените ангажименти към жителите на града. Цветанов изрази увереността си, че кметът Христов ще продължи своята успешна дейност по модернизацията на Шумен, като по този начин ще отговори на нарастващия популизъм.

< Назад