15.05.2019

Цветанов в с. Овча могила: Предпочитаме да говорим какво сме постигнали вместо да нападаме политическите си опоненти

Предпочитаме да говорим какво сме постигнали вместо да нападаме политическите си опоненти. Вярвам, че бъдещите ни евродепутати отново ще бъдат близко до хората. Кой за последните 20 години е свършил нещо, което можете да се усети и види в с. Овча могила (община Свищов)? Мога да гарантирам, че ще продължим да подкрепяме както кмета на селото, така и на общината. Заедно всички можем да бъдем много по-силни, отколкото сме поотделно. Нека на 26 май покажем, че виждаме и оценяваме всичко, което е направено. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в с. Овча Могила. Заедно с него в най-голямото свищовско село бяха и кандидатът за евродепутат Ева Майдел, народните представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов, както и великотърновският кмет Даниел Панов и председателят на Общинския съвет в Свищов Кристиян Кирилов.

„По време на една от срещите ми с кметовете от вашата община те казаха, че държавата през последните 20 години не е осигурила допълнителен финансов ресурс за малките населени места. Ние осигурихме целеви средства за Община Свищов, които тя да разпредели за градовете и селата на своята територия. Това е политиката в грижа за регионите на българското правителство и ГЕРБ. Такава политика ще правят нашите евродепутати след като бъдат избрани, за да може страната ни да се възползва максимално от новия финансов програмен период от 2021 до 2027 година и да има повече средства, които да стигат до всяко населено място“, посочи Цветанов.

Кметът на селото Нели Великова благодари  за подкрепата и финансирането, чрез които селото предлага заетост и по-добри условия за живот на своите жители. Тя подчерта, че за всички жители на населеното място е чест да бъдат посетени от кандидат за евродепутат. „А г-н Цветанов и Станислава Стоянова са били с нас неведнъж, това са представителите на единствената политическа формация, която държи връзка с нас. През годините те показаха, че като поемат ангажимент го изпълняват. Така е и с проекта с кризисния център, линейката, която получихме, и средствата за асфалтиране на улици, които ни бяха отпуснати  с постановление на Министерски съвет”, каза още кметът на селото Нели Великова. Тя благодари на присъстващите, че никога не са я питали от коя партия е, но с подкрепата си винаги са й гласували доверие, макар че е кмет, избран от друга политическа сила.

„В Северна България започна да се инвестира по времето на Бойко Борисов. Инвеститорите все повече ще стигат и до вашата община благодарение на добрата инфраструктура” заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Със съдействието на Цветан Цветанов единственият по рода си Кризисен център за борба с пожарите, бедствията и катастрофите, който бе изграден в селото, получи линейка, разполага и с пожарен автомобил. Кризисният център обслужва 5 села край Овча могила с население над 4000 души. Благодарение на него всички тези хора могат да разчитат на адекватна и навременна реакция при спешни ситуации, въпреки отдалечеността си от общинския град.

През октомври 2017 г. в селото е открит Център  за  настаняване за лица с деменция, като към момента капацитетът му е запълнен на 100 процента. Всички специалисти от закрития СУПЦ са назначени  в новото социално заведение, където  се грижат ползвателите му да получават качествена индивидуална грижа и подкрепа. Центърът за лица с деменция, както и Кризисният център - осигуряват заетост, основно на местни жители.

През 2018 г. по проект на Община Свищов, финансиран по ОП „Региони в растеж“, основното училище в Овча могила е абсолютно реновирано, като в момента може да предложи на своите ученици по-сигурна, осъвременена и достъпна среда. Вложенията възлизат на половин милион лева.

 

< Назад