15.05.2019

Цветанов пред представители на бизнеса в Свищов: През 2023 г. ще имаме завършена магистрала от София до Велико Търново

През 2023 година трябва да имаме завършена магистрала от София до Велико Търново – това означава сигурност, безопасност и икономическо развитие на този регион. Също така се търсят възможности за изграждане с публично-частно партньорство на нов мост над Дунав, а това ще допринесе за оживяването на региона. Ако имаме вашата подкрепа, ще можем да направим това, което сме обещавали и започнали. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Свищов по време на среща с представители на бизнеса от общината. Повече от 70 предприемачи се събраха в  залата на хотел „Калето“, където бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, заедно с кандидатите от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и Илия Лазаров, както и народните представители от ГЕРБ – Велико Търново Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. Домакин на срещата бе председателят на Общински съвет Свищов д-р Кристиян Кирилов

„Преди всичко трябва да имаме стабилност в държавата. Така всички можете да се възползвате от предоставените възможности за реализиране на повече проекти“, обърна се към предприемачите Цветан Цветанов. „Истинско удоволствие е за мен, че успяхме в последните години да съдействаме за разрешаването на някои от най-наболелите проблеми на регионите, в това число и Свищов“, каза Цветанов, като посочи за пример факта, че в свищовските населени места от две десетилетия не бяха влизали целеви средства за инфраструктурни подобрения, каквито вече са налице. „Когато кметът на Свищов или председателят на Oбщинския съвет отправяха молба към мен за съдействие – аз никога не съм ги питал от коя политическа сила са, защото в крайна сметка новите придобивки на общината са за всички граждани“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Винаги, когато има избори - хората очакват да чуят какво е свършено до момента. Но важно е също да се знаят реалните възможности, с които можем да продължим подкрепата си за добрите инициативи. От няколко месеца активно се работи за индустриалната зона, която да се изгради в Свищов. 1 млн. лв. ще бъдат предоставени на община Свищов, за да започне изграждането. Тази зона ще се направи върху терена на бившите казарми, който с наше съдействие бе предоставен от военното министерство на общината. Предприемчивите хора да изберат листата с номер 12 в бюлетината“, призова Цветанов.

Присъстващите на форума коментираха, че благодарение на Ева Майдел, в качеството си на докладчик и основен преговарящ - таксите за парични преводи в евро от България бяха намалени десетократно и това влиза в сила от декември тази година. Заличаването на този двоен стандарт ще спести милиони евро на българския бизнес.

„Поехме твърд ангажимент да участваме в листата на ГЕРБ, защото е грехота да се разпиляват десните гласове и да се пречи на европейското развитие на България. Гордеем се с успешното европредседателство, което България проведе, гордея се, че в нашата листа са хора като Ева – изключително борбен евродепутат “, каза главният секретар на СДС и кандидат за евродепутат Илия Лазаров.

 

< Назад