10.07.2017

Цветан Цветанов във Видин: Силата на ГЕРБ са хората

Проведох работна среща, на която кметовете поставиха проблемите на своите общини. Тези проблеми до един са решими, защото днес страната ни е стабилна, защото днес страната ни уверено е поела по единствения възможен път – европейския. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове на областната структура на партията във Видин.

Цветанов подчерта, че днес България има изключително висока международна оценка – доказателство за това са както срещите на премиера Борисов с европейските лидери, така и предприетите стъпки за поддържане на добрите отношения със съседни на страната ни  държави. Заместник-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че България ще има едно успешно председателство на Европейския съюз, с което ще бъдем добрият пример за перспективата на Западните Балкани. Единственото, към което се стремим, е да бъдем градивни и да решаваме проблемите заедно, да противодействаме на популизма и на тези, които се опитват да разделят обществото, заяви Цветан Цветанов. „За мен е изключително впечатляващо, че въпреки трудностите ние успяхме да преодолеем популизма, който имаше на президентските избори и да се подготвим много отговорно за парламентарните. Спечелването на парламентарните избори даде възможност страната ни да бъде стабилна“, заяви Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че тази стабилност води и до добри приходи в бюджета, които на свой ред дават възможност държавата да подпомага общините – в тази връзка Цветанов даде пример с целевата помощ, която в края на 2016 година Правителството на Бойко Борисов предостави на няколко общини в област Видин.

По отношение на напрежението, което тръгна от Асеновград, заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че това са проблеми, наслагвани с десетилетия. „Това, което всеки от нас трябва да направи, е да положим максимални усилия да се интегрират ромите, а това минава през образованието. Затова и в нашата управленска програма образованието е един от основните акценти“, заяви Цветан Цветанов. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ допълни, че в момента се координарат действията между няколко министерства, така че за новата учебна година всички деца да бъдат в класните стаи и в детските градини. „Сериозно осъждаме всеки един криминален акт. Но всички институции, както и обществото, трябва да направим всичко възможно, за да намалим напрежението, защото когато напрежението ескалира, не се решават проблемите“, категоричен беше Цветанов.

Пред присъстващите в залата на Симфониета – Видин над 300 членове на ГЕРБ - Видин народният представител и областен  координатор на партията  Владимир Тошев отчете, че към момента в структурите на ГЕРБ в област Видин членуват над 2100 човека, партията има изградени организации във всички 11 общини в областта, 6 от общинските кметове са от ГЕРБ. Тошев отбеляза, че не винаги до хората стигат успехите, които ГЕРБ има на национално и на местно ниво. Затова наша задача е  да  създадем клубове на ГЕРБ във всички населени места на областта, защото само така, чрез пряк контакт с хората, ще можем да дадем отпор на популизма на останалите политически сили, начело с БСП”, каза Тошев.

Цветан Цветанов връчи членски карти на 50 новоприети членове на видинската общинска организация на ПП ГЕРБ. Той благодари на новоприетите членове, че са се доверили на ГЕРБ. „Това, че непрекъснато в структурите на ГЕРБ влизат нови членове, е доказателство за доброто развитие на партията, както и добра оценка за работата на местната организация“, посочи заместник-председателят на ПП ГЕРБ. „Силата на ГЕРБ е, че имаме достойни кметове, достойни общински съветници и областни управители, но най-голямата сила са хората, които членуват в партията“, заяви Цветан Цветанов. „Благодаря ви, че сте тук, благодаря ви, че ви има. Защото без всички нас няма как да има ГЕРБ и няма как да има днешното стабилно управление”,  категоричен беше заместник-председателят на ГЕРБ.

< Назад