16.12.2017

Цветан Цветанов в Казанлък: Държавата помага на общините благодарение на добрите си икономически показатели

През 2011 година настоящият кмет на Казанлък Галина Стоянова пое общината  в тежка ситуация  - задължения от  10 млн. лв. и желанието и мечтите на хората да се случи нещо реално в Казанлък. Още тогава Казанлък стана приоритет за нас, защото тогава жителите му се чувстваха извън периферията на големите градове. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан  Цветанов в Казанлък, където изнесе лекция в рамките на Зимния университет, който ГЕРБ организира. Посещението на Цветанов в Казанлък е по случай 11-ия рожден ден на местната структура на ГЕРБ. На форума присъстваха още кметът на Казанлък и общински ръководител на ГЕРБ Галина  Стоянова, народният представител от ГЕРБ-Стара Загора Борис Кърчев, председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев, както и много гости и кметове на населени места от региона. Цветанов допълни, че още през 2009 се е амбицирал да осигури по-добър облик на Казанлък и затова в града са започнали да идват министри и да поемат отговорности в съответните им ресори. „Това, което тогава направих като министър на вътрешните работи, беше от бюджета на министерството да  заделим средства и да направим пожарната, което беше едно начало на промяната, която се случи в Казанлък", обясни лидерът на ПГ на ГЕРБ.

„Държавата е планирала и ще реализира реконструкцията на надлеза в Казанлък“, съобщи Цветанов и поясни, че ремонтът ще струва 1 млн. 200 хил. лв. „Този надлез е важен, защото на работа в тази посока отиват над 10 хиляди души. Ще го направим, защото има реална опасност да стане авария, ако не вземе мерки“, отбеляза той. По думите на Цветанов, държавата може да си позволи да подпомогне българските общини с допълнителен финансов ресурс, благодарение на добрите си икономически показатели. „Икономическият растеж за 2017 година, който е 3,9%, означава, че тези средства не са отишли на партиен принцип. С тях ще подпомогнем общините и хората ще знаят, че всички ние се грижим заедно за по-добрия живот на местните хора", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обърна внимание и на ангажимента, поет от местната власт в Казанлък, с помощта на държавата, за разкриването на филиал към Техническия университет. „ Това увеличава възможностите за по-добра професионална реализация на местните хора в местните предприятия“, коментира Цветан Цветанов.

Той подчерта, че основен приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. „Тези 624 млн. лв., които ще отидат за образователна инфраструктура, не са достатъчни, за да покрият целия ресурс, който е необходим, но това е една достатъчно добра добавена стойност. Заедно с отделените повече пари за 2018 година, както за възнагражденията на българските учители, така и за подобряване на инфраструктурата, съм убеден, че извеждайки го в приоритет, ще може в действителност да гарантираме по–качествено образование. Децата да могат да учат в една много по-добра среда, с което ще станат и много по – позитивни. Ще намалим агресията със създаване на много повече спортни площадки и спортна база", категоричен бе Цветан Цветанов.

 

Страната ни има невероятния шанс да изиграе правилните си политически козове, защото и Европа, и САЩ имат приоритет – Западните Балкани. Това каза Цветан Цветанов по отношение на европредседателството. „За България е важно да има европейската интеграция и европейската ориентация за Западните Балкани, което означава сигурност, означава свързаност със съответните транспортни коридори, повече бизнес, повече развитие в нашия регион. Смятам, че това ще бъде оценено от всички онези, които мислят за бъдещето, за развитието на страната“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

В края на срещата кметът на Казанлък и общински координатор на ГЕРБ Галина Стоянова връчи на Цветанов плакет с благодарност за всички неща, които той е направил и продължава да прави за гражданите в Долината на розит

< Назад