19.11.2017

Цветан Цветанов в Боровец: БСП са доказали, че не могат да работят за хората

БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея – европейския. Някога чували ли сте ги те да кажат една добра дума за премиера Борисов, който в цяла Европа е навсякъде приет и желан гост. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който изнесе лекция на тема „Обществено-политическата ситуация в страната“ в рамките на Националния форум на Предприемачи ГЕРБ „За стабилна държава и развита икономика“. Двудневната конференция се провежда в Боровец, а нейни организатори са ПГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“. Цветан Цветанов подчерта, че от опозицията рушат държавността. „Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи“, допълни той.

„Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат на чело с Корнелия Нинова няма да ги напусне. Това е психическото разстройство на една политическа партия,  което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай“, категоричен бе Цветан Цветанов. По думите му БСП не могат да предложат реални политики и решения и филмът на Елена Йончева е бил поредната манипулация.

Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че след президентските избори миналата година, ГЕРБ и премиерът Борисов са взели тежкото и непопулярно решение да подадат оставка. „Представяте ли си какво щеше да стане, ако бяхме останали на власт тогава – опозиционните сили щяха да се радикализират и стабилността на държавата в навечерието на европредседателството щеше да е под въпрос“, коментира Цветанов и отчете, че в крайна сметка е било взето правилното решение. „Трябва да благодаря и на всички наши структури в страната, които подходиха с изключителна мотивация и желание към това изпитание за ГЕРБ“, допълни той.

„Преди два дни също взехме много тежко решение. Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Искам да подчертая, че това бе негов личен акт, с който той доказа, че е отговорен политик, за когото егото не е по-важно от парламентаризма. Той, като всеки един нормален човек, се поддаде на емоциите си и допусна грешка. Делян Добрев също като него стана жертва на агресивния подход на опозицията“, сподели Цветанов. Той коментира, че от ГЕРБ не са отказват от председателския пост в парламента, а просто сменя капитана си. „Представяте ли си какво послание щяхме да отправим към европейските си партньори, ако следващата седмица председателят на ЕП Антонио Таяни беше говорил пред полупразна пленарна зала? С какви очи после можехме да кажем, че сме част от силна и обединена Европа?“, попита председателят на ПГ на ГЕРБ и коментира, че с избора на Цвета Караянчева за наследник на Главчев напрежението в парламента е било потушено и той е продължил нормално работата си.

 

Цветан Цветанов сподели, че вчера е бил в Бургаско, където е участвал в разпределението на 419 електроуреда, закупени благодарение на 100-те хиляди лева, които ГЕРБ дари от партийна си субсидия в помощ на пострадалите от наводненията домакинства в областта. „Хората идваха при мен и казваха следното: от опозицията се изявяват като морални съдници и твърдят, че няма държава. „Когато обаче се случи бедствието, вие бяхте до нас. Държавата дойде и ни помогна да възстановим щетите и да преодолеем стреса““

„Румен Радев каза, че евродокладът е витиеват. Очевидно е пропуснал какво се споменава в него, а именно, че политическата нестабилност по време на служебното правителство е спряло провеждането на реформи“, напомни лидерът на ПГ на ГЕРБ. Той анонсира, че ГЕРБ започва усилена подготовка за европейските избори след година и половина, за да докаже, че е достоен член на европейското семейство. По думите ми евродепутатите ни са страхотни хора и политици и работят единствено в интерес на държавата. „Да сте чули БСП някога да говорят за Западните Балкани? Те приветстваха ли подписването на исторически договор за добросъседство с Македония?“, попита Цветан Цветанов.

Той се обърна към предприемачите от ГЕРБ и ги призова да бъдат все така инициативни. „Само така ще успеем да разширим периферията за подкрепа към ГЕРБ“, добави Цветан Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ е номер едно и ще остане номер едно. „Това е така, защото само ние можем да покажем реалните резултати от нашите политики“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

„В момента име недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да се го позволим благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст“, уточни Цветан Цветанов. Той коментира, че напоследък за зачестили пътнотранспортните произшествия и като причина за това посочи проблемите с пътната инфраструктура на места и балканският манталитет на водачите. „Каквото зависи от държавата ще продължим да го правим, а именно – ремонт на пътищата. Искам обаче да помоля шофьорите – бъдете по-търпеливи и не подценявайте ситуацията“, призова зам.-председателят на ГЕРБ.

< Назад