02.06.2018

Цветан Цветанов участва във всенародното поклонение на връх Околчица

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участва във всенародното поклонение пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на връх Околчица. На събитието бяха още народните представители от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител на Враца Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов и общински съветници от ГЕРБ. Сред присъстващите бе и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Своята почит към героите, загинали за свободата на България, отдадоха и хиляди поклонници от цялата страна.

На официалната церемония бе поставен и финалът на 72-я Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“, в който се включиха 1300 човека. Сред хората, които преминаха по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица, са и 100 ученици от Велико Търново. Те участват в патриотичната инициатива благодарение на финансовата помощ на председателя на ПГ на ГЕРБ. Цветанов за четвърта поредна година помага на младежите от избирателния си район, решили да тръгнат по стъпките на една от най-светлите личности в историята ни – Христо Ботев.

Вървейки по стъпките на Ботев и четниците му, ние получаваме един урок по родолюбие. Щастлив съм, че има толкова много млади хора тук. Това означава, че заветът на нашите предци, дали живота си за свободата на родината, е съхранен и ще се предаде на идните поколения. Поклон пред подвига на героите. Това бяха думите на Цветан Цветанов при пристигането му на връх Околчица. Рано тази сутрин той поведе група от 350 човека към върха.

В знак на преклонение пред Христо Ботев и загиналите за свободата на България, на паметника на връх „Околчица“ бяха поднесени венци и цветя.

< Назад