16.05.2019

Цветан Цветанов се срещна във Велико Търново с част от младежите, които за поредна година ще се включат в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна във Велико Търново с представители на групата младежи, която и тази година, с негова подкрепа - ще се включат в една от най-родолюбивите прояви у нас – Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“.

През септември миналата година в качеството си на народен представител от Великотърновския район Цветан Цветанов пое и съответно изпълни ангажимента си за пета поредна година да подкрепи финансово великотърновската група, за да може младежите отново да станат част от проявата, която ежегодно се провежда от 27 май до 2 юни.

„Подобни срещи между нас вече станаха традиция, както и срещите ни на връх Околчица. Щастлив съм, че с всяка година великотърновската група се увеличава и вече 89 млади хора от старата столица ще имат възможността да преминат по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. За мен е чест да подкрепям точно такива инициативи, които възпитават родолюбие“, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

Благодарствен адрес получи Цветан Цветанов от името на всички млади хора от Велико Търново, които през годините станаха част от проявата. В обръщението си към него младежите благодарят, че с подкрепата му имат възможността да представят подобаващо града си.

Групата се подготвя целогодишно за участието си в похода, разказа един от ръководителите - Снежана Димитрова от ТК „Незабравка“. „Бъдете сигурен, че помним добрите ви дела“, каза тя на Цветанов.  Младежите и техните ръководители не крият благодарностите си към Цветанов и често му правят приятни изненади. През годините те го отличиха със свои призове „Родолюбец“, „Златно сърце“ и „Благодетел“.

За пръв път тази година великотърновската група е толкова многобройна. В нея участват възпитаници на 12 великотърновски средни училища и на ВТУ, желание да се присъединят са проявили и петима младежи от Търговище. Ръководителите са осем, обясни Снежана Димитрова.

 

 

< Назад