15.08.2018

Цветан Цветанов се срещна с кметове на 15-те села в община Свищов

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна в Свищов с кметове на 15-те села в общината. На срещата, организирана по настояване на местните управници, присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, великотърновският му колега Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

По време на срещата зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че стабилността на държавата в момента позволява проблеми, натрупвани с години, да се решават. „Правим всичко това за гражданите. Все пак нашата работа, като техни избраници, е да сме им полезни с каквото можем“, коментира Цветанов.

На свой ред кметът Генчо Генчев подчерта, че Община Свищов среща огромна подкрепа от правителството, от Цветан Цветанов и от народните представители от ГЕРБ, както и от председателя на НСОРБ Даниел Панов. По думите на Генчев, никога в свищовските села не са инвестирани толкова средства, както при управлението на премиера Бойко Борисов.

По време на разговора Георги Георгиев, който шести мандат управлява село Морава, заяви, че през всичките тези години не е виждал такава грижа.

През септември в свищовските населени места започва преасфалтиране на улици, за което ще се вложат 500 000 лева, отпуснати от държавата. 200 000 лева пък са за ремонти в самия град, като за рехабилитация на улици в общината правителството одобри общо 700 000 лв.

„Други 200 000 лв. пък са отпуснати за подмяна на водопреносната мрежа в с. Хаджидимитрово, където повече от 20 години хората страдат от безводие“, каза кметът на населеното място Емил Тодоров. Той и колегите му предадоха благодарност от името на жителите в 15-те села, които по-рано са тънели в забвение.

< Назад