18.01.2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

В рамките на работното си посещение в Лондон, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе днес редица двустранни срещи, включително с представители на Министерски съвет и Министерство на вътрешните работи. Цветан Цветанов е на работна визита в Лондон по покана на посланика на Великобритания у нас Н. Пр. Ема Хопкинс.

В първата си среща за деня, Цветанов разговаря с министъра по сигурността Бен Уолъс. Двамата обсъдиха актуални теми от сектора, свързани със Западните Балкани, киберсигурността, както и сътрудничеството между България и Великобритания след Брекзит. Цветан Цветанов и Бен Уолъс се обединиха около становището, че доброто сътрудничество между двете държави и обмяната на добри практики в сектора ще продължат и след напускането на Великобритания на ЕС.

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се срещна и със заместник-директора по киберсигурност към Министерския съвет на Великобритания Ник Дийн. По време на срещата двамата обсъдиха важността на различни аспекти на киберсигурността за националната сигурност и сигурността на гражданите.

 

< Назад