28.09.2016

Цветан Цветанов проведе работна среща с представители на Международната фондация за борба с трафика на хора в Букурещ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва в Международна работна среща на членове на националните парламенти от Европа. Форумът се провежда в Букурещ, Румъния. Срещата е посветена на борбата с модерното робство и трафика на хора.

Цветан Цветанов разговаря с Aнтъни Стийн, основател на Международната фондация за борба с трафика на хора, сър Джон Рандал - зам.-председател на фондацията и лорд Иън Макол, член на парламентарната група по въпросите на трафика на хора, обединяваща членове от всички партии в парламента на Великобритания.  Стийл, Рандъл и Макол са инициатори на провеждането на Международната работна среща, свързана с борбата с трафика на хора. По време на срещата, Стийн благодари за ангажираността и активността от страна на България в лицето на Цветан Цветанов и българската делегация, включваща депутатите от ГЕРБ Светлана Ангелова и Пламен Нунев.

От своя страна, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 43-тото Народно събрание Цветан Цветанов подчерта ключовата роля на Международната фондация за борба с трафика на хора за обединяване на усилията на националните парламенти в борбата с трафика на хора. Цветанов изрази готовност за провеждането на подобна среща и в България.

 

 

< Назад