15.08.2018

Цветан Цветанов присъства на храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов почете храмовия празник на свищовския манастир „Покров Богородичен“. Заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, той присъства на празничната литургия, отслужена от Отец Христо. За днешния празник в светата обител се стекоха стотици миряни от цялата община.

Към манастира „Покров Богородичен“ никога досега не е имало асфалтова улица, но пътят до храма вече е нов и асфалтиран, благодарение на отпуснати от правителството на Бойко Борисов средства. За втора поредна година пък светата обител получава от Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет транш за неотложни ремонти.

В знак на уважение и признателност игуменът отец Христо поднесе на Цветан Цветанов три специално писани и осветени икони. Копие на чудотворното изображение на Богородица, което се пази в свищовския манастир, е дар за премиера Бойко Борисов.

Като подарък за Цветанов духовниците са избрали икона на Свети Йоан Предтеча. Лично от свищовския кмет за Цветанов пък е специално изработена от етърски майстор голяма икона на Света Богородица Йерусалимска. Градоначалникът Генчо Генчев обясни, че иконата е рисувана половин година, а за основа е избрано крушово дърво.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе трогнат от жеста и пожела светинята да остане в свищовския манастир, където силата й ще бъде още по-голяма. Жестът му бе посрещнат с аплодисменти от намиращите се в храма миряни.

< Назад