29.03.2019

Цветан Цветанов пред ПГЕРБ: В предизборната кампания очакваме личностни нападки вместо разговори за бъдещето на Европа

В България трудно се прави разлика между европейски и национални избори. Ето защо в предстоящата кампания преди изборите за Европейски парламент очаквам разговорите за бъдещето на Европа и за това как гласът ни да се чува по-силно в ЕС да отстъпят място на личните нападки и битовизмите. Това заяви в Боровец зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на четвъртия национален форум на Предприемачи ГЕРБ „Българският бизнес: хоризонт Европа“.

„Твърде вероятно е неделя след като обявим кандидатите на ГЕРБ за членове на следващия ЕП – да започнат да се пишат и говорят небивалици за тях. Сегашните ни представители в местната власт, както и кандидатите ни за местните избори, също очаквам да бъдат сериозно атакувани“, коментира Цветанов. Според него невъзможността на политическите опоненти на ГЕРБ да предложат алтернатива ги принуждава да търсят всевъзможни начини да рушат доверието на гражданите в партията и нейните представители. „Защо всички кандидати за евродепутати сега не обмислят възможността да подпишат меморандум, в който да са заложени 5 теми от национален интерес, по които всички те ще работят активно и без значение от конфигурацията на следващия ЕП – те няма да се отклонят и ще ги защитават“, предложи зам.-председателят на ГЕРБ. Той обаче отчете, че политическите опоненти на ГЕРБ нямат способността да бъдат съпричастни с националните каузи.

Цветан Цветанов изрази своето учудване как БСП в един момент се разграничават напълно от председателя на ПЕС Сергей Станишев, но впоследствие техните кандидати ще се присъединят именно към ПЕС в ЕНП.  „Българският глас в Европа се чува, когато управляват ГЕРБ и Бойко Борисов. Отличен пример за това беше Българското председателство на Съвета на ЕС, което получи международно признание“, каза още той. Цветан Цветанов обясни, че водещият кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер е политик с много опит, който е приятел на България и ще помогне на страната ни в голямата ни цел да станем част от Шенгенското пространство.

„Всички помним как през 2014 г. българските граждани казаха „не“ на БСП и правителството на Орешарски именно на европейския вот. 11% разлика на изборите тогава ни върнаха на власт и ни дадоха възможността отново да се възползваме от европейските фондове и да възстановим доверието към България в Брюксел“, подчерта Цветан Цветанов. По думите му днес държавата е стабилна и се развива непрекъснато, но за да се запази всичко това е нужна победа на европейския вот.

„Днес никой не говори за Европа, за това как да не допуснем пакета „Мобилност 1“ да се приеме, за това да няма Европа на две скорости. Нима е морално Елена Йончева да бъде водач на листата на БСП. Ако тя влезе в ЕП, нейният имунитет веднага ще бъде свален, за да може да продължи разследването срещу нея за пране на пари. Как е възможно човек, който е преследван за това, че е имал офшорна фирма с Цветан Василев, да те обвинява в корупция“, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов бе категоричен, че предприемачите са гръбнакът на всяка една икономика. Той обясни, че за да идват нови инвеститори в България е нужна отлична инфраструктура и финансова стабилност.

 

< Назад