30.06.2017

Цветан Цветанов посрещна в парламента наградени ученици в конкурса на Мария Габриел

Отличените с поощрителна награда в осмия национален ученически конкурс на евродепутата и кандидат за еврокомисар Мария Габриел посетиха Народното събрание, където се запознаха със законодателната дейност на институцията и присъстваха на парламентарния контрол. 15-те ученици, носители на втора награда от конкурса, посветен на 10-годишнината от членството на България в ЕС, са от областите Благоевград, Сливен, Русе, Ямбол, Кюстендил и Велико Търново.

Началото на визитата постави дискусия с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и народните представители Десислава Танева и Галя Захариева, Александър Мацурев, Стефан Апостолов и Димитър Гамишев. Те разясниха на младите хора стъпките по приемането на съответния закон, работата в парламентарните комисии, ролята на парламентарните делегации и други интересни моменти от дейността на българския парламент. Народните представители насърчиха младите хора да бъдат активни граждани на България и Обединена Европа.

„Самият факт, че сте победители от конкурса на нашия кандидат за еврокомисар Мария Габриел е показател, че сте знаещи и амбициозни млади хора. На България й предстои да председателства Съвета на ЕС и аз вярвам, че Вие също ще допринесете то да бъде успешно”, заяви Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ обсъди с младежите теми като мерките за противодействие на популизма и фалшивите новини, както и важността на справедливостта и правосъдието.

Посещението на учениците продължи в пленарна зала, където станаха преки свидетели как се осъществява парламентарния контрол.

< Назад