28.08.2015

Цветан Цветанов откри Осмия редовен летен университет на МГЕРБ във Варна

Силата на ГЕРБ е да гради мостове. Вашият поглед е жизнено важен за нас. Вие сте хората, които трябва да останете тук, да градите България и да развивате своя потенциал.  Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който откри Осмия редовен летен университет на Младежи ГЕРБ във Варна. „Важно е да се познавате във всички 265 общини, да станете истински приятели и да се подкрепяте в трудни моменти. Важно е да дадете от енергията си на всички около Вас, когато се приберете по родните си места“, посочи Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ е реална политическа партия с реален политически живот. Той даде пример с постигнатото от ГЕРБ в Кърджали, въпреки трудностите в началото. „Днес ГЕРБ има реално функциониращ офис в Кърджали – доверието там е изградено за осем-девет  години, но може да бъде разрушено за две минути. Успехът идва с всяко следващо състезание“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова подчерта, че  ГЕРБ има последователна политика към младите хора – доверие, обучение и образование. Фандъкова обясни, че МГЕРБ имат свои представители в местната, в законодателна и в изпълнителната власт, както и в европейските институции.

Кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних приветства младежите от ГЕРБ. Портних посочи, че още едно основание за поддържане на традицията за провеждане на младежки университети  в морската столица е, че Варна е спечелила титлата европейска младежка столица през 2017 година. „Убеден съм, че всички разбирате силата на младежката енергия. Трябва да постигате победи интелигентно. Оставете конфронтацията на тези, които нямат аргументи“, каза Иван Портних.

„Вярвам и съм сигурен в успеха, който ни предстои. Доказали сме неведнъж, че ние сме зарядът на ГЕРБ. Пожелавам Ви ползотворна работа по време на летния университет на МГЕРБ. Можете да влезете в състезанието, минавайки през обучението“, категоричен бе председателят на Младежи ГЕРБ и народен представител Георг Георгиев.

„Мотото на младежкия форум на ГЕРБ „#BG 265“ означава, че Ви предстоят 265 избори. Ваша задача е да работите по специфичните проблеми във Вашите региони“, каза Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел“ за България. Мирчев обясни, че опитът на директора на отдел „Стипендии“ във фондация „Ханс Зайдел“ проф. Ханс-Петер Нидермайер ще бъде интересен за младежите от ГЕРБ като източник на идеи какво още може да бъде направено, за да бъде организацията по-ефективна.

< Назад