12.05.2019

Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати Aндрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог, обновена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж".

"Виждаме какво е постигнато в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство чрез  1.3 млн.лв., осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж". По програмата през последните две години бяха осигурени 700 млн. лв. за обновяването на 500 училища и детски градини", каза още Цветанов.

В учебното заведение те се срещнаха с директора инж. Иван Авармов и възпитаници на учебното заведение, които тази година ще бъдат абитуриенти. Те обясниха на Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати, че заради доброто образование, което получават в учебното заведение - ще имат възможността да излязат от него не само с дипломи за средно образование и с конкретни професии, но и с категориите B, C и TKT.

Директорът на училището инж. Аврамов от своя страна заяви, че благодарение на 1.3 млн.лв., отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж" - материалната база на професионалната гимназия е била значително подобрена, което е осигурило по-добри условия за провеждане на учебните занятия. Освен това с помощта на общината и европейската солидарност е извършено разширяване и модернизиране на автопарка. "Определено има смисъл в реформата, която бе извършена по отношение професионалното образование и дуалното обучение. Тя ни дава възможност да обучаваме кадри, които са ни необходими за селското стопанство", каза още инж. Аврамов. Той добави, че в гимназията се изпълняват редица европейски проекти и учебното заведение участва в много програми, една от които е Еразъм +, по която от години изпращат ученици за обучение в различни италиански градове.

Директорът на професионалната гимназия добави, че за първа година в училището е била разкрита специалност "Оператор на металорежещи машини", по която се обучават 13 ученици. "За целта бяха закупени и специални машини, на които да се обучава учениците", отбеляза инж. Авармов.

Председателят на Националния предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов разговаря и с дванадесетокласника Джемал Шемев, който е републикански шампион в категория "Млад фермер" на различни състезания, провели се на няколко места в страната. Други възпитаници на професионалната гимназия пък демонстрираха наученото през годините, показвайки своите умения за работа с трактори, автомобилен симулатор, струг и фреза с програмно управление и други.

 

< Назад