02.05.2015

Цецка Цачева и народният представител от ГЕРБ Ирена Коцева участваха във възпоменателната вечер-заря в Копривщица

Председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева и народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Коцева участваха във възпоменателната вечер-заря в Копривщица по повод 139-ата годишнина от Априлското въстание.

„Изминаха 139 години от  историческия миг, в който един малък народ влезе в Пантеона на европейското величие, а името на Копривщица завинаги остана вплетено в темела на националното ни достойнство“, заяви председателят на парламента Цецка Цачева. Тя  определи Копривщица като дом на българската душевност и отбеляза, че едва ли има исторически факт, свързан с обявяването и кървавата история на Априлското въстание, който колективната памет на копривщенци да не е съхранил и възкресил.

Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Коцева подчерта, че Априлското въстание е вечният символ на непримиримия български дух и жаждата за свобода. “Да почетем героите  на Априлското въстание е наш родолюбив дълг, завещан от прадедите ни. Но този патриотичен акт има много дълбок смисъл и той е свързан с нашата отговорност към младото поколение на България и формиране на мирогледа му в духа на националната гордост и самочувствие“, допълни Ирена  Коцева.

В събитието взеха участие областният управител на София област Росица Иванова и кметът на Копривщица Генчо Герданов.

< Назад