31.10.2022

Бургаските депутати от ГЕРБ питат кога ще има пари за нов корпус на училището в кв. Сарафово

Народните представители от бургаската групата на ГЕРБ-СДС отправиха питане към служебния министър на образованието и науката Сашо Пенов относно  изграждането на нов корпус към ОУ „Христо Ботев” в кв. Сарафово.

Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев спазиха обещанието, което дадоха на бургазлии по време на предизборната кампания, и поискаха да разберат предвиждат ли се средства за финансиране на този проект в обозрим срок и кога децата от ОУ „Христо Ботев” ще могат да учат в адекватна материална база.

„Град Бургас е един от градовете с нарастващо младо население, като нуждата от нова материална база за учениците в града се увеличава с всяка изминала година. В тази връзка училище ОУ „Христо Ботев” в кв. Сарафово има готов проект за изграждане на нов корпус, който очаква своето финансиране от страна на държавата. Въпреки крещящата необходимост от този нова сграда, подписките на родителите и официалните настоявания на Община Бургас, досега не бе отпусната нито стотинка за изграждането на нужната сграда.“, посочват бургаските народни представители.

Те подчертават, че проблемът не търпи отлагане, тъй като в момента – за първи път в историята на град Бургас – Общината се е принудила да наеме частна къща в съседство на училището, за да се осигурят допълнителни класни стаи за децата.

„Това е недопустимо и нечестно спрямо тези ученици и учители, които са принудени да се учат и да работят в такава среда“, подчертават още депутатите.

 

< Назад